Anneke Siebinga en Ernst Weijschede in de zaak aan de Warmoesstraat.
Anneke Siebinga en Ernst Weijschede in de zaak aan de Warmoesstraat. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Prins Hendrik tijdelijk naar Den Burg

Algemeen

Omdat het eigen restaurant en het hotel flink gerenoveerd worden en pas in het vroege voorjaar beschikbaar zijn, strijken de medewerkers van restaurant Prins Hendrik de komende weken neer in het centrum van Den Burg.

De kaart vermeldt veel Texelse ingrediënten, zoals oesterzwammen en carpaccio, maar ook vegetarische en veganistische gerechten

Hoewel er hard gewerkt wordt aan de nieuwbouw van Prins Hendrik aan de Stuifweg, duurt het nog wel even voor het nieuwe restaurant in gebruik kan worden genomen. Reden voor eigenaar Ernst Weijschede om op zoek te gaan naar een locatie in Den Burg. “De verbouwing is op deze manier een uitgelezen kans om ons restaurant naar de Texelaars toe te brengen”, meent hij. “Op deze manier kunnen we in Den Burg de gerechten presenteren die we normaal alleen in Het Noorden kunnen bieden.” De kaart van het pop-uprestaurant biedt de gerechten die de gasten kennen van Prins Hendrik, klassieke gerechten met een moderne twist. “Het wordt geen uitgebreide kaart, maar wel met veel afwisseling”, vertelt Ernst.

“Op deze manier kunnen we in vorm blijven voor als straks onze eigen keuken helemaal klaar is. Ook krijgen we de mogelijkheid een paar dingen te proberen. Kijken of het aanslaat.” De kaart vermeldt veel Texelse ingrediënten, zoals oesterzwammen en carpaccio, maar ook vegetarische en veganistische gerechten. “Daar krijgen we steeds meer ervaring mee. Door onze locatie aan de Stuifweg, midden tussen de natuurgebieden, zijn er altijd veel vogelaars en natuurliefhebbers onder onze gasten. En dat zijn nu juist de groepen waaronder je veel mensen vindt die geen vlees of dierlijke producten eten. Het zal je verbazen hoeveel fantastische veganistische producten er tegenwoordig op de markt zijn.” Ook op de nieuwe kaart, straks in het eigen restaurant, zal daar veel aandacht voor zijn. “Onze keukenbrigade heeft zich geweldig uitgesloofd om leuke gerechten te bedenken, die we vaak op bijzondere wijze presenteren.”

Het pop-uprestaurant heeft een plekje gevonden in het pand van LvY Indonesia aan de Warmoesstraat. “Dankzij de collegiale samenwerking van Anneke van Anneke’s Kitchen konden we hier terecht”, vertelt Ernst. “Dit is een superleuke zaak met een sfeer en een uitstraling die precies bij ons passen. Het is wat kleiner dan ons eigen restaurant, maar dat zal de sfeer en het contact met de gasten alleen maar ten goede komen.” Want niet alleen de keukenbrigade verhuist mee naar Den Burg, ook het bedienend personeel zal er een tijdelijk onderkomen vinden, zodat de gasten alles kunnen verwachten wat aan de Stuifweg ook geboden wordt. De pop-up gaat vrijdag 20 januari open en is dan tot eind april vier dagen per week geopend, van donderdag tot en met zondag, telkens vanaf 18.00 uur. Reserveren is gewenst en kan via www.prins-hendrik.nl.

Afbeelding
Herstart vergaderingen politiek Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Motie over herplantplicht bomen Algemeen 5 uur geleden 4
Afbeelding
Vlotten boot moeten extra worden getest Algemeen 8 uur geleden 4
Afbeelding
SOS Dolfijn vangt een op Texel gestrande bruinvis op Algemeen 30 jan, 17:02 4
Afbeelding
Eerste zeepaardje binnen bij Ecomare Algemeen 30 jan, 12:00 3
Afbeelding
Robin Nolan Trio bij Club Jazz on the Waves Cultuur 30 jan, 10:54
Afbeelding
Artex organiseert workshop dieren tekenen voor kinderen Algemeen 30 jan, 10:45
Afbeelding
Afspraken Vliehors nieuw leven ingeblazen Algemeen 30 jan, 08:50