De feesttent op de Groeneplaats in 2019.
De feesttent op de Groeneplaats in 2019. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Feesttent voor jeugd met Ouwe Sunderklaas

Algemeen

Tijdens Ouwe Sunderklaas staat er komende maandag 12 december op de Groeneplaats in Den Burg opnieuw een feesttent voor de jeugd waar een frisfeest wordt gehouden.

De tent is er voor jongeren van 12 tot 18 jaar, zodat zij een eigen plek hebben voor Ouwe Sunderklaas. Tot hun 18de mag de jeugd nog niet de kroeg in omdat zij tot hun achttiende geen alcohol mogen drinken, vanaf 18 jaar wel. Het frisfeest plus bijbehorende afspraken is een initiatief van Young4Ever, de horeca in Den Burg, de politie en de gemeente.

Het feest voor de jeugd van 12 jaar en ouder is van 20:00 tot 0:00 uur. Tussen 23.30 en 0.00 uur kondigt de dj in de tent aan dat het voor tieners onder de 15 jaar tijd wordt om naar huis te gaan. “Indien nodig worden ID-kaarten gecontroleerd en jongeren onder de 15 jaar naar buiten gestuurd.” Vanaf 0.00 tot 03.00 uur is de feesttent op de Groeneplaats alleen toegankelijk voor jongeren van 15 jaar en ouder.

De organisatoren doen vooraf een oproep aan de jeugd om afspraken te maken om na afloop van het feest veilig thuis te komen. “Zo voorkomen we dat kinderen in het donker en de kou op straat gaan zwerven.” Het is de eerste keer sinds 2019 dat Ouwe Sunderklaas weer gevierd wordt en dat er voor de Texelse jeugd weer een eigen tent in het centrum van Den Burg staat. 

Bezoekers aan de horeca moeten volgens de gemeente hun legitimatie tonen bij binnenkomst in een café. “De toegang wordt mensen zonder geldige legitimatie geweigerd. Dat geldt ook voor bezoekers onder de 18 jaar.”

Een ID-kaart lenen, uitlenen of vervalsen om toch de kroeg in te komen kan volgens de gemeente en de politie vervelende gevolgen hebben. “Zo kan iemand voor twee jaar zijn of haar paspoort kwijtraken. En steeds meer minderjarige jongeren krijgen een Haltstraf vanwege het gebruik van een valse ID-kaart tijdens het uitgaan.”

Afbeelding
WK veldrijden in Hoogerheide Sport 13 minuten geleden
Afbeelding
De Lezersfoto - Langszij Algemeen 2 uur geleden 1
Afbeelding
Oud-Leerlingen op toneel met 'Schorriemorrie' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lindeboom zoekt een Sous-chef / zelfstandig werkend kok Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Vacature gemeente Texel Algemeen 23 uur geleden 6
Afbeelding
Lady's Night en Limonade Algemeen gisteren
Afbeelding
Bijenkorf bomvol voor Oosterend Present Algemeen 3 feb, 08:15
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 2 februari Algemeen 2 feb, 18:00