Een bijzondere detective met een sensuele lading uit Zuid Korea in de FCS op dinsdagmiddag.
Een bijzondere detective met een sensuele lading uit Zuid Korea in de FCS op dinsdagmiddag. Foto: Filmdepot

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Koreaanse detective in Cinema Texel

Algemeen

De Koreaanse detective ‘Decision to Leave’ is komende dinsdagmiddag te zien in Cinema Texel in Den Burg tijdens de Film Club Senioren.

‘Decision to Leave’ is een spannend, maar sensueel detectiveverhaal. De ijverige detective Hae-Joon onderzoekt de verdachte dood van een man die van een berg is gevallen. De weduwe van de man lijkt niet erg rouwig om het verlies. Hae-Joon heeft zijn bedenkingen, maar raakt in de ban van deze ongrijpbare vrouw. 

Is ze echt zo onschuldig als ze lijkt? Hij neemt geen risico en vertrekt naar een andere stad... Decision to Leave heeft een ingenieuze plot en ziet er schitterend uit. Op het Filmfestival in Cannes won Park Chan-Wook de prijs voor de beste regie. 

Om met de kinderen te gaan kijken is deze week nieuw in de bioscoop de film ‘Wil de Krokodil‘. Nadat het gezin Primm naar New York is verhuisd, heeft hun jongste zoon Josh moeite om te wennen aan zijn nieuwe school. Dat verandert allemaal als hij op de zolder van het huis waar ze nu wonen Wil ontdekt. 

Wil is een zingende krokodil die dol is op badderen, kaviaar en goede muziek. Al snel worden ze vrienden. Als Wil bedreigd wordt door boze buurman Mr. Grumps moet het gezin samenwerken met Wils’ eigenaar Hector P. Valenti. Samen laten ze zien dat je er soms onverwachts familie bij kunt krijgen en dat er niks mis is met een grote zingende krokodil die een nog grotere indruk maakt.

Afbeelding
De Lezersfoto - Langszij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Oud-Leerlingen op toneel met 'Schorriemorrie' Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Lindeboom zoekt een Sous-chef / zelfstandig werkend kok Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Vacature gemeente Texel Algemeen 22 uur geleden 6
Afbeelding
Lady's Night en Limonade Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Bijenkorf bomvol voor Oosterend Present Algemeen 3 feb, 08:15
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 2 februari Algemeen 2 feb, 18:00
Afbeelding
Gemeente trekt kar voor nieuwe brug Kogerstrand Algemeen 2 feb, 11:15 5