Afbeelding

ZDH na rust onderuit tegen Callantsoog

Algemeen

ZDH speelde zondag thuis tegen Callantsoog een prima eerste helft, misschien wel de beste van het seizoen. Maar na rust ging het helemaal mis en dat resulteerde toch nog in een ruime nederlaag: 0-5.

Na de oorwassing tegen Petten van vorige week, zag ZDH tegen Callantsoog mogelijkheden. Met vier wisselspelers was de reservebank ruim gevuld. Bovendien was Melvin van Sambeek beschikbaar om de geblesseerde doelman Jelmer de Ruyter te vervangen, zodat Jens Boogaard nu weer ‘gewoon’ als veldspeler kon worden opgesteld.

Coach Joop Rommets wijzigde de opstelling op meer posities. Zo schoven verdedigers Barry van der El en Lars Frederici een linie door, om het middenveld wat meer ‘power’ te geven. Sean van Heerwaarden en Mike de Bruijn moesten in de voorhoede voor het gevaar zorgen.

Het plan pakte goed uit. ZDH speelde ‘compact’ en kon de gasten bijna steeds ver van het eigen doel houden. Slechts eenmaal moest Van Sambeek reddend optreden. Een andere keer belandde de bal in een onoverzichtelijke situatie op de paal. Op het middenveld werd de slag regelmatig gewonnen. Echt grote kansen bleven echter uit. Mike de Bruijn kreeg de beste mogelijkheid, maar nam de bal niet goed mee. Een vrije trap van aanvoerder Van der El smoorde in de muur. Zuur was het uitvallen vlak voor rust van linkerverdediger Frenk van Heeringen. Hij werd vervangen door Rick van Straaten.

Helaas verdween het vertrouwen al snel. ZDH speelde na de theepauze een stuk slordiger en bood de tegenstander te veel ruimte. Nog voor het uur was verstreken, stond het al 0-2. Daar konden ook invallers Dirk Kalverboer, Abe van Exel en Thijs Graaf geen verandering in brengen. Kort daarna raakte verdediger Mike van der Wal geblesseerd, waardoor ZDH met tien man verder moest. Hoewel de thuisploeg dapper bleef strijden, liep de score nog hoog op: 0-5.

Zondag gaat ZDH op bezoek bij koploper Nieuwe Niedorp.

Afbeelding
De Lezersfoto - Langszij Algemeen 2 uur geleden 1
Afbeelding
Oud-Leerlingen op toneel met 'Schorriemorrie' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lindeboom zoekt een Sous-chef / zelfstandig werkend kok Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Vacature gemeente Texel Algemeen 23 uur geleden 6
Afbeelding
Lady's Night en Limonade Algemeen gisteren
Afbeelding
Bijenkorf bomvol voor Oosterend Present Algemeen 3 feb, 08:15
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 2 februari Algemeen 2 feb, 18:00
Afbeelding
Gemeente trekt kar voor nieuwe brug Kogerstrand Algemeen 2 feb, 11:15 5