De Edwin Evers Band.
De Edwin Evers Band.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Texelse Bierbrouwerij haalt Edwin Evers Band naar Texel

Algemeen

De Edwin Evers Band treedt zaterdag 4 februari op in Evenementenhal Texel, “het grootste Texelse café”. Op initiatief van en gesponsord door de Texelse Bierbrouwerij geldt voor lezers van deze krant een speciaal “Texels tarief” van €12,50. De kaartverkoop start dinsdag 29 november.

De Edwin Evers Band is een veelzijdige band met gerenommeerde muzikanten rond Edwin Evers, die roem vergaarde als radio dj. Sinds 2002 heeft Evers zijn eigen band, waarin hij begon als drummer en later ook zanger werd. De band treedt op in theaters, op evenementen en festivals. Ze spelen vooral covers van bekende nummers.

“Een Texels feest als cadeau aan de Texelaars in het grootste café van Texel”, vertelt Arjan Witte. Arjan vormt samen met Lianne ter Steege en Beau Trap het marketingteam van de Texelse Bierbrouwerij. Arjan: “We zijn een grote speler op het eiland en hebben er veel aan te danken. Onze missie is dat we Texel koesteren. Daarom willen we graag wat terug doen. Denk aan ondersteuning van festivals als Sompop, Texel Blues en Jazz on the Waves. En pas geleden Het Glazen Paleis. Daardoor kunnen ze de luiken repareren. Ook natuurinclusieve landbouw, waarbij we samenwerken met akkerbouwers, en de bloemrijke akkerranden, in samenwerking met De Lieuw.”

Lianne: “Er is de afgelopen jaren veel gebeurd bij de Texelse Bierbrouwerij. Denk aan het plan voor verhuizing naar Oudeschild en de overname door Heineken. Het heeft veel stof doen opwaaien. Nu we in rustiger vaarwater zitten, willen we iets moois terug doen voor de Texelaars. Een groot Texels feest. Tijdens corona kon dat niet, nu gelukkig wel.”

Beau: “Ons motto is: Texels voor de Texelaars. Dan hou je zo’n groot feest natuurlijk niet in het hoogseizoen, als iedereen het druk heeft, maar in de rustige maanden. We zijn in gesprek geraakt met Jolanda Kamphuis van De Krim. Zij was direct enthousiast. Evenementenhal Texel leent zich bij uitstek voor dit feest. Alle denkbare faciliteiten zijn aanwezig voor dit evenement.”

Lianne: “We willen zoveel mogelijk Texelaars een mooi feest bezorgen en hebben als team gekeken naar wat voor zo’n avond een mooie band is.” Arjan: “De Edwin Evers Band is een geweldige band. Ze spelen werkelijk alles. Ze maken er één groot feest van.”

Lianne: “€12,50 voor zó’n concert is natuurlijk ver onder de kostprijs. Als brouwerij sponsoren wij de rest.”

Het Texels tarief geldt voor lezers van de Texelse Courant en Texel dit Weekend. Met een speciale kortingscode die dinsdag in de advertentie verschijnt kan online worden gereserveerd via de website van De Krim. Zolang de voorraad strekt, want vol=vol. Zonder die code geldt, net als bij TESO, het overkantse tarief: €25,-. De reservering start dinsdag om 12:00 uur, op de websites van De Krim.

Voor het vervoer naar de Evenementenhal en weer terug rijden vanuit de dorpen speciale bussen. Een retour kost €5,- en is ook online te reserveren.

De zaal gaat zaterdag 4 februari open om 20:00 uur. Met in het voorprogramma een Texelse band en ter afsluiting een dj.


Het Team van de Texelse Bierbrouwerij proost in het Proeflokaal in De Zwaan alvast op de feestavond. 

Foto René Pop

Hieronder een link naar een live opname. 

https://www.youtube.com/watch?v=dqllcVdVPtI

Afbeelding
Van der Vis wil stoppen; pand tabakwinkel te huur Algemeen 1 uur geleden 3
Afbeelding
Onderhoud reservaat Zandkuil Algemeen 17 uur geleden 3
Afbeelding
Dansvoorstelling Artex in Evenementenhal Algemeen gisteren
Afbeelding
Techniek in een mooi kader Algemeen 28 mrt., 09:17
Afbeelding
'Het Atelier - Portret van Hella' Cultuur 28 mrt., 08:02 1
Afbeelding
Pupillentoernooi reclame voor het jeugdvoetbal Algemeen 27 mrt., 14:50 2
Afbeelding
Online lezing over het paasverhaal in de kunst Algemeen 27 mrt., 14:05
Afbeelding
ZDH houdt schade beperkt tegen VZV Algemeen 27 mrt., 11:25