Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Leerlingen schrijven blogs

Algemeen Blogs

Na het succes van twee schooljaren geleden, schreven de HV3-klassen van OSG De Hogeberg ook dit jaar weer blogs bij het vak Nederlands. De leerlingen oriënteerden zich op een onderwerp, maakten (weer vaak met enige tegenzin) een schrijfplan en gingen vervolgens aan de slag met de tekst. De eerste versie van de tekst werd door een klasgenoot van feedback voorzien, uiteindelijk leidde dit tot de definitieve versie van de blog. 

Blogs kenmerken zich door een pakkende titel, een heldere schrijfstijl en een boodschap van de schrijver aan de lezer. Best persoonlijk dus. Daarom is het voor de leerlingen van belang om een onderwerp te kiezen dat hen aanspreekt. De blogs liepen dan ook uiteen van tips over soorten kaas tot de uitleg over Formule 1 en van drank- en drugsgebruik tot longboarden. 

De komende tijd verschijnen er vier blogs op de site van de Texelse Courant, geschreven door Mark en Teun (HV3a), Eva (HV3a), Rowan (HV3b) en Taylor (HV3b). Ook deze onderwerpen lopen uiteen, namelijk van: waarom het schoolsysteem stom is tot waarom iedereen onzeker is en van waar Texel steekjes laat vallen tot het beleven van een leuke vakantie. 

We hopen dat jullie veel plezier beleven aan het lezen van de blogs. En wanneer je overweegt te reageren, houd dan in het achterhoofd dat deze teksten geschreven zijn door leerlingen van 14 of 15 jaar. 

Afbeelding
Opnieuw 3 punten voor De Koog Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Texelaar op tv Algemeen 10 uur geleden 4
Afbeelding
Texelse biljartkampioenschappen weer in De Hof Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
ZDH afgedroogd door titelkandidaat Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Texels kampioenschap unihockey Sport 15 uur geleden 3
Afbeelding
Belgische luchtmacht oefent boven Vliehors Algemeen 16 uur geleden 8
Afbeelding
Bietencampagne vol op stoom Algemeen 4 dec, 16:30 5
Afbeelding
Wijnactie Ronde Tafel Texel voor Huis Tante Jans Algemeen 4 dec, 15:00