Afbeelding
Foto: Ria van der Vis

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Eerste hulptransport van de winter

Algemeen

Het eerste hulptransport van deze winter is afgelopen week vanaf Texel vertrokken met bestemming Roemenië. Het transport is verzorgd en klaar gemaakt door vrijwilligers van de stichting Hulp Oost-Europa Texel.

Alle goederen zijn afkomstig vanaf Texel en krijgen nu een tweede leven bij mensen die er dringend om verlegen zitten. Zoals warme kleding en schoenen, dekens en dekbedden, kussens, beddengoed, matrassen en bedden. Ook hebben ijverige breisters weer de mooiste handwerken gemaakt, zoals prachtige gebreide mutsen, dassen en truien en ook warme sokken en de mooie dekens van gebreide lapjes. Veel kostbaar voedsel is geladen op pallets mee in de vrachtwagen. 

De voedselinzameling gaat nog door, omdat er door de oorlog in Oekraïne, grote nood heerst, ook in de omringende landen in Oost-Europa. Blikken voedsel kan men altijd inleveren tegelijk met kleding en andere goederen op maandag, dinsdag en donderdag van 10:00 uur tot 16.30 uur op de nieuwe locatie van stichting Hulp Oost-Europa Texel, Maricoweg nummer 5. Let op: Dit is schuin tegenover de locatie waar Familie van der Vis 50 jaar heeft gezeten.

Hulp is heel nodig en een bijdrage van harte welkom op NL 18 RABO 036 25 21 905 ten name van Stichting Hulp Oost-Europa Texel ( met ANBI goedkeuring )

Afbeelding
Opnieuw 3 punten voor De Koog Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Texelaar op tv Algemeen 11 uur geleden 4
Afbeelding
Texelse biljartkampioenschappen weer in De Hof Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
ZDH afgedroogd door titelkandidaat Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Texels kampioenschap unihockey Sport 16 uur geleden 3
Afbeelding
Belgische luchtmacht oefent boven Vliehors Algemeen 17 uur geleden 8
Afbeelding
Bietencampagne vol op stoom Algemeen 4 dec, 16:30 5
Afbeelding
Wijnactie Ronde Tafel Texel voor Huis Tante Jans Algemeen 4 dec, 15:00