Afbeelding

ZDH verliest met dubbele cijfers

Algemeen

ZDH beleefde zondag in de uitwedstrijd tegen promotiekandidaat Petten een middag om snel te vergeten. Met een zwaar gehavend elftal en een veldspeler op doel incasseerden de Zwaluwen tien doelpunten.

Ondanks alle goede bedoelingen ging het al snel mis en lagen de eerste vier goals na zo’n twintig minuten achter invalkeeper Jens Boogaard, die de geblesseerde Jelmer de Ruyter verving. Met een extra verdediger lukte het ZDH daarna wat beter om ‘compacter’ te spelen en de aanval van Petten te stoppen. Af en toe ook kropen de Hoornders uit hun schulp en kregen Frenk van Heeringen en Abe van Exel aardige kansen. Van Heeringen raakte met een hard schot de kruising. Ook een vrije trap van aanvoerder Barry van der El zorgde voor gevaar. Toch sloeg de thuisploeg vlak voor rust voor de vijfde keer toe.

De thee was meer dan welkom. Niet alleen vanwege de tussenstand, maar ook vanwege het koude weer. Vol goede moed begon ZDH aan het tweede bedrijf, maar binnen een minuut gleed Van der El een voorzet over zijn eigen doellijn en was het broze moreel geknakt.

Vervolgens lukte er weinig meer en kon Petten nog drie keer scoren. In het laatste half uur ebde de spirit bij Petten een beetje weg. De Zwaluwen bleven ondanks de teleurstellende tussenstand en het mistroostige weer proberen een tiende goal te voorkomen. In de slotfase viel deze treffer toch nog. 

Vermeldenswaardig is nog het debuut van Sven Schagen in de tweede helft. Hij bood Van Heeringen met een actie op de achterlijn een prima mogelijkheid om iets terug te doen. De inzet van ‘de Notaris’ werd echter gekraakt.

Zondag komt Callantsoog naar Den Hoorn. Deze ploeg heeft acht punten uit zeven wedstrijden en werd vorig seizoen door ZDH verrast met een nederlaag. 

Afbeelding
Opnieuw 3 punten voor De Koog Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Texelaar op tv Algemeen 12 uur geleden 4
Afbeelding
Texelse biljartkampioenschappen weer in De Hof Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
ZDH afgedroogd door titelkandidaat Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Texels kampioenschap unihockey Sport 17 uur geleden 3
Afbeelding
Belgische luchtmacht oefent boven Vliehors Algemeen 18 uur geleden 8
Afbeelding
Bietencampagne vol op stoom Algemeen 4 dec, 16:30 5
Afbeelding
Wijnactie Ronde Tafel Texel voor Huis Tante Jans Algemeen 4 dec, 15:00