Afgelopen vrijdag ondertekende men de uitvoeringsovereenkomst.
Afgelopen vrijdag ondertekende men de uitvoeringsovereenkomst. Foto: Sportstichting

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Trimbaan in het bos komt terug in de omgeving van Het Turfveld

Algemeen

Een langgekoesterde wens van nogal wat Texelaars gaat waarschijnlijk volgend jaar in vervulling: de trimbaan in het bos komt terug.  In overleg met Staatsbosbeheer, dat de komst van de trimbaan toejuicht, wordt een aantrekkelijke route uitgezet in de omgeving van ‘t Turfveld.  De gemeente neemt het basisonderhoud en reparaties op zich. 

Sportstichting Texel omarmde het initiatief van een particuliere werkgroep om weer een vrij toegankelijke trimbaan in De Dennen te realiseren. Voor de aanleg wordt een beroep gedaan op een aantal (Texelse) fondsen en instanties. “Het doel van het Sportakkoord is de fysieke en mentale fitheid, sociale contacten en persoonlijke ontplooiing van Texelaars te versterken door sport en bewegen. De realisatie van een trimbaan is een van de speerpunten uit het akkoord”, licht voorzitter Gert Pansier toe. Het projectplan omhelst verder de aanleg van een beachvolleybal- /beachtennisveld in Den Burg, beweegroutes voor ouderen en mindermobiele inwoners in alle dorpen en een sport-/beweegvoorziening in De Tuunen. 

“Samen met Staatsbosbeheer, een toestellenspecialist en Wilma Tijsseling van de trimbaan-werkgroep hebben we de beoogde route gelopen en bekeken of de toestellen passen waar wij ze willen hebben. Dat wordt nu verder uitgewerkt.” De trimbaan wordt ongeveer anderhalve kilometer lang en is geschikt voor alle niveaus, van kinderen tot goed getrainde sporters. “Iedereen kan op zijn eigen niveau trainen of gewoon lekker in beweging zijn met het hele gezin.” Toeristische voorzieningen . “De trimbaan willen we het liefst voor de zomer gebruiksklaar hebben.” 

Afbeelding
Programma's Ouwe Sunderklaas Algemeen 46 minuten geleden 2
Afbeelding
Goed weekend voor Denise Betsema Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Enquête: 89 procent wil helft of meer energie duurzaam opwekken Algemeen 3 dec., 11:30 3
Afbeelding
Texelse Santa Run Algemeen 3 dec., 10:11 13
Afbeelding
De lezersfoto - Winter is coming Algemeen 3 dec., 08:30 3
Afbeelding
Auto van de weg door gladheid Algemeen 2 dec., 20:00 15
Afbeelding
Beauty Outline maakt ruimte voor plannen Algemeen 2 dec., 16:00
Afbeelding
Waar en wanneer werd deze foto gemaakt? Algemeen 2 dec., 12:30 21