Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Texelse Bierbrouwerij opent Proeflokaal in De Zwaan

Algemeen

In voormalig Café De Zwaan in Den Burg is zaterdag het Proeflokaal van de Texelse Bierbrouwerij geopend. Voor de gelegenheid werd daarbij openingsbier het Zwaantje getapt. 

Van 12 november tot en met 30 april kunnen bezoekers van woensdag tot en met zaterdag terecht in het Texels Proeflokaal De Zwaan voor een glas Texels speciaalbier en andere bier-activiteiten. De bar is ongewijzigd, het interieur een facelift ondergaan, in de stijl van de Texelse Bierbrouwerij. 

De brouwerij aan de Schilderweg krijgt een grote opknapbeurt. Vorige week maandag sloten de deuren van het proeflokaal. Café de Zwaan stond al enige tijd leeg en zowel de locatie als het pand leent zich uitstekend voor het nieuwe tijdelijke onderkomen.

De brouwerij hanteert met het Texels Proeflokaal De Zwaan dezelfde formule als in Oudeschild. Texelse bieren staan centraal. Terwijl in de brouwerij in Oudeschild de boel nog mooier en leuker gemaakt wordt, kan men ook voor een proeverij terecht bij het Texels Proeflokaal. Bezoekers maken dan kennis met de verrassende smaken van een aantal Texels bieren en iedereen wordt uitgebreid geïnformeerd over de achtergrond van de brouwerij en het brouwproces.

Elke zaterdagmiddag organiseert het Texels Proeflokaal een gezellige activiteit rondom het bier. Zo zijn er proeverijen met Texelse producten, masterclasses, workshops en is er regelmatig live muziek van Texelse bands. Op zaterdag 12 november is de feestelijke opening. Iedereen is vanaf 15:00 uur van harte welkom voor een goed glas Texels bier en/of een goed gesprek.

Open van woensdag t/m vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 12:00 tot 19:30 uur. De winkel bij de brouwerij zelf is tot 8 januari 2023 geopend op woensdag t/m zaterdag 10:00 tot 17:00 uur.

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 19 uur geleden 37
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 20 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53