Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Texelse Bierbrouwerij opent Proeflokaal in De Zwaan

Algemeen

In voormalig Café De Zwaan in Den Burg is zaterdag het Proeflokaal van de Texelse Bierbrouwerij geopend. Voor de gelegenheid werd daarbij openingsbier het Zwaantje getapt. 

Van 12 november tot en met 30 april kunnen bezoekers van woensdag tot en met zaterdag terecht in het Texels Proeflokaal De Zwaan voor een glas Texels speciaalbier en andere bier-activiteiten. De bar is ongewijzigd, het interieur een facelift ondergaan, in de stijl van de Texelse Bierbrouwerij. 

De brouwerij aan de Schilderweg krijgt een grote opknapbeurt. Vorige week maandag sloten de deuren van het proeflokaal. Café de Zwaan stond al enige tijd leeg en zowel de locatie als het pand leent zich uitstekend voor het nieuwe tijdelijke onderkomen.

De brouwerij hanteert met het Texels Proeflokaal De Zwaan dezelfde formule als in Oudeschild. Texelse bieren staan centraal. Terwijl in de brouwerij in Oudeschild de boel nog mooier en leuker gemaakt wordt, kan men ook voor een proeverij terecht bij het Texels Proeflokaal. Bezoekers maken dan kennis met de verrassende smaken van een aantal Texels bieren en iedereen wordt uitgebreid geïnformeerd over de achtergrond van de brouwerij en het brouwproces.

Elke zaterdagmiddag organiseert het Texels Proeflokaal een gezellige activiteit rondom het bier. Zo zijn er proeverijen met Texelse producten, masterclasses, workshops en is er regelmatig live muziek van Texelse bands. Op zaterdag 12 november is de feestelijke opening. Iedereen is vanaf 15:00 uur van harte welkom voor een goed glas Texels bier en/of een goed gesprek.

Open van woensdag t/m vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 12:00 tot 19:30 uur. De winkel bij de brouwerij zelf is tot 8 januari 2023 geopend op woensdag t/m zaterdag 10:00 tot 17:00 uur.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 7 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3