Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Gospelkoor in Burght

Algemeen

Het gospelkoor ‘Miracles ‘uit Woerden bestaat 25 jaar en viert dit jubileum op Texel. Het koor zingt Gospelmuziek: “swingende evangeliserende liederen, die het hart raken.” 

Ze treden zaterdag 8 oktober op in De Burghtkerk aan de Binnenburg in Den Burg. Aanvang 15:30 uur. Gratis entree, met aan het eind van het concert een collecte.

Op de vraag of ze mee mochten werken aan een dienst heeft de Protestantse Gemeente Den Burg positief gereageerd en aangeboden de kerk beschikbaar te stellen voor een concert in hetzelfde weekeinde. Daar gingen ze graag op in en daarom is het koor te horen en te zien in de Burght op zaterdag 8 oktober. Het koor is nogmaals te beluisteren (iets ingetogener, in hun eigen woorden) in de dienst van zondag 9 oktober.

Miracles is opgericht in november 1996 en bestaat uit enthousiaste, betrokken leden. Het koor bestaat uit een groep van diverse mensen, jong en oud, met en zonder religieuze achtergrond, die door het zingen van Blackgospelliederen het evangelie op een levendige manier uitdragen.

Het repertoire van Miracles bestaat uit Engelstalige blackgospel. Deze liederen werden van oorsprong gezongen door de zwarte tot slaaf gemaakten in Amerika. De zogenaamde spirituals waren vaak de enige manier van communiceren, om toch gevoelens van verdriet en wanhoop, maar ook juist van hoop op een nieuwe toekomst (een leven in vrijheid), te kunnen delen. Door de jaren heen heeft blackgospelmuziek zich ontwikkeld en zijn verschillende stijlen terug te horen, zoals jazz, country, funk en zelfs caribbean. Blackgospel omvat rustige ballads, maar ook stevige ritmische nummers die meteen het koor doen swingen. “Het belangrijkste is echter niet veranderd; er wordt nog steeds gezongen over een nieuwe Toekomst, over hoop en over Gods liefde voor ons”, laat de organisatie weten.

Afbeelding
Brandweer blust vuurtje Thijsseschool Algemeen 11 uur geleden 6
Afbeelding
“Samen steen op steen stapelen” Financieel 14 uur geleden 2
Afbeelding
Zeldzame koereiger gezien op Texel Algemeen 17 uur geleden 15
Afbeelding
Feesttent voor jeugd met Ouwe Sunderklaas Algemeen 19 uur geleden 3
Afbeelding
Leerlingen OSG maken ‘rijdende barbecue’ Algemeen 6 dec, 16:15 6
Afbeelding
Tickets via VVV Texel: gemakkelijker en succesvoller dan ooit Algemeen 6 dec, 13:45
Afbeelding
Aangespoelde Pieten in paniek bij de Lubertischool Algemeen 6 dec, 11:30 5
Afbeelding
Inzameling van waardepunten Douwe Egberts voor voedselbank Algemeen 6 dec, 10:15