ZDH beleeft valse start

Algemeen

ZDH leek in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op weg naar een degelijke 0-0 bij rust, maar in de laatste vijf minuten wist tegenstander Kaagvogels maar liefst drie keer te scoren. In de tweede helft vielen er nog vier doelpunten, waardoor de eindstand wel erg hoog uitviel: 7-0.

In de laatste wedstrijd van het vorige seizoen ging ZDH op een natte tweede pinksterdag met 3-1 ten onder in Kolhorn. Ook dit keer was regen voorspeld, maar dat viel mee. Het weer was prachtig en het veld goed bespeelbaar.

In vergelijking met toen was de selectie van de Hoornders op behoorlijk wat plaatsen gewijzigd. Jelle de Porto, Teun Hin, Dirk Kalverboer Rick van Straten en Thijs Graaf maakten bij de aftrap of in de loop van de wedstrijd hun debuut. Het nog wat onwennig ogende ZDH kwam in de openingsfase een paar keer goed weg. Gelukkig keepte Jelmer de Ruyter een prima partij en bleef het lang 0-0. Aanvallend kwamen de Hoornders weinig in het stuk voor.

Net toen iedereen aan thee of koffie dacht, ging het toch mis en werd een corner bij de tweede paal koppend tot doelpunt getransformeerd. Twee minuten later verwerkte ZDH een scherpe voorzet niet goed genoeg en scoorde Kaagvogels knap met een diagonaal schot in de verre hoek. Het werd nog erger toen ZDH in de allerlaatste seconde bij een snelle vrije trap niet oplette, waarna een volley 3-0 betekende.

Na de rust probeerde ZDH zich te herpakken. Helaas maakte aanvoerder Barry van der El al snel ongelukkig hands en werd de penalty eenvoudig benut. In het restant lieten de Zwaluwen de moed een beetje zakken en volgden nog drie treffers. Pas in het laatste kwartier kregen ze zelf ook ruimte om aan te vallen. Een eretreffer zat er helaas niet.

Komende zondag zijn de Zwaluwen vrij, de week erop gaan ze naar Wieringerwaard.