Afbeelding
Foto: TESO

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Texel Halve Marathon start van Texelstroom

Algemeen

De Texel Halve Marathon krijgt komende zondag een bijzonder karakter; alle lopers (met uitzondering van de 6 km) gaan van start vanaf de Texelstroom die momenteel aan de onderhoudskade op ‘t Horntje ligt.

Normaliter zou de Texel Halve Marathon starten vanaf een varende Dokter Wagemaker, maar die moet komend weekend varen als hoofdboot omdat de Texelstroom door een storing uit de vaart is. Dat betekent dat de Dokter Wagemaker niet als startboot kan worden ingezet.

TESO en de organisatie van de Texel Halve Marathon zaten de afgelopen dagen met elkaar om tafel om een alternatief te bedenken om de hardloopwedstrijd toch door te laten gaan en dat alternatief is gevonden.

Vanaf 12:30 uur wordt komende zondag de Texelstroom geladen met lopers, terwijl de boot gewoon aan de onderhoudskade ligt. Om 13:15 uur klinkt het startschot waarna alle deelnemers aan de 21 en de 10 km via de noodbrug de Texelstroom verlaten en hun wedstrijd richting de Groeneplaats in Den Burg beginnen.

Deelnemers die -met de boot van 12:30 uur- uit Den Helder komen, worden op ‘t Horntje richting de Texelstroom geleid. Texelse deelnemers en deelnemers die zich reeds op Texel bevinden, kunnen rechtstreeks naar de Texelstroom gaan. Tot maximaal 12:45 uur kunnen zij de boot aan de onderhoudskade betreden.

De wijziging betekent dat alles 45 minuten vertraging heeft. De start is nu om 13:15 uur in plaats van 12:25 uur zoals eerst de bedoeling was. De 6 van Den Hoorn start zondag ook om 13:15 uur (bij De Waldhoorn in Den Hoorn). De Kidsrun start om 11:00 uur op de Groeneplaats in Den Burg. Deze starttijd is niet gewijzigd.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 12 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 14 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 15 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5