Texelstroom.
Texelstroom. Foto: TESO

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Texelstroom blijft langer uit de vaart

Algemeen

TESO houdt de Texelstroom vooralsnog langer aan de kant in verband met een storing die zich zaterdagavond aan boord voordeed.

Dat heeft de veerdienst eind van de middag laten weten. Het ging om een storing die volgens TESO werd veroorzaakt door een kortstondige communicatiefout in de automatisering. Als gevolg daarvan viel het vermogen van de boot weg en dat mag zich volgens TESO niet nog een keer voordoen.

Volgens de veerdienst is er een technische modificatie nodig om te voorkomen dat een dergelijke communicatiefout zich opnieuw voordoet. Op het moment is het echter onduidelijk hoelang de levertijd van de benodigde onderdelen is en tot die tijd blijft de Texelstroom aan de onderhoudskade op ‘t Horntje liggen.

Het betekent dat vooralsnog enkel de Dokter Wagemaker in de vaart is. Dat is doordeweeks geen probleem, maar in en rond de weekenden kunnen er wachttijden ontstaan. De extra afvaarten van komende vrijdag 23 september tot en met maandag 26 september komen volgens TESO in elk geval te vervallen. Het is komend weekend het weekend van de Texel Halve Marathon en Texel Culinair, twee grote evenementen.

De storing deed zich zaterdagavond voor toen de boot in de fuik lag, waardoor het op dat moment geen consequenties had dat het vermogen wegviel.

Afbeelding
Raamkrant over Watersnoodramp 1953 Algemeen 1 minuut geleden
Afbeelding
Herstart vergaderingen politiek Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Motie over herplantplicht bomen Algemeen 19 uur geleden 4
Afbeelding
Vlotten boot moeten extra worden getest Algemeen 22 uur geleden 5
Afbeelding
SOS Dolfijn vangt een op Texel gestrande bruinvis op Algemeen 30 jan, 17:02 4
Afbeelding
Eerste zeepaardje binnen bij Ecomare Algemeen 30 jan, 12:00 3
Afbeelding
Robin Nolan Trio bij Club Jazz on the Waves Cultuur 30 jan, 10:54
Afbeelding
Artex organiseert workshop dieren tekenen voor kinderen Algemeen 30 jan, 10:45