Afbeelding

Stijgende vraag naar lokale kerstpakketten

Algemeen

Kijk jij al uit naar je kerstpakket? Het lijkt nog vroeg, maar werkgevers zijn al druk bezig met het bestellen van kerstpakketten. Wij spraken medewerkers van grote kerstpakkettenleveranciers over de bestellingen die zij hebben ontvangen voor 2022. En één bijzondere trend steekt er met kop en schouders bovenuit: lokale kerstpakketten. 

Lokale producten voor een duurzaam kerstpakket

Lokale kerstpakketten lijken dit jaar erg in trek te zijn. Leveranciers van kerstpakketten hebben nu al een aantal bestellingen binnengekregen voor deze bijzondere kerstpakketten. Debora van Kerstpakketten pro noemt een aantal redenen voor de gestegen populariteit van deze kerstpakketten.

Ten eerste zijn lokale kerstpakketten duurzamer dan andere kerstpakketten. “Lokale kerstpakketten zijn pakketten waarvan de producten lokaal zijn ingekocht. Dat betekent dat de artikelen in zo’n kerstpakket worden ingekocht bij lokale boeren, lokale brouwerijen en lokale winkels”, vertelt Debora. “Dat betekent dat de producten niet van ver hoeven te komen. Dat is natuurlijk beter voor het milieu.” Bedrijven die duurzaam ondernemen, kunnen hun bedrijfswaarden met een lokaal kerstpakket dus uitdragen naar hun personeel. “Niet alleen de vraag naar lokale kerstpakketten, maar ook de vraag naar andere duurzame kerstpakketten stijgt. Wij merken dat onze klanten het kerstpakket steeds vaker zien als een mogelijkheid om hun bijdrage aan duurzaamheid te vergroten.”

De tweede reden die Debora noemt, is het belang voor de lokale economie. “Met lokale kerstpakketten kunnen bedrijven een positieve bijdrage leveren aan de lokale economie. Zij steunen lokale boeren en kleine bedrijven met deze kerstpakketten. Met de toenemende belangstelling voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, zijn kerstpakketten met lokale producten een geweldige manier voor bedrijven om een steentje bij te dragen aan deze maatschappelijke belangen.”

Lokale kerstpakketten met streekproducten

Lokale kerstpakketten zijn dus goed voor het milieu en voor de lokale bedrijvigheid. En dat zijn niet de enige voordelen van kerstpakketten met lokale producten. Deze lokale producten zijn namelijk vaak leuke en herkenbare streekproducten die in traditionele kerstpakketten meestal niet de revue passeren. 

Noëlle van Kerstpakket Webshop laat ons in haar kerstpakketten showroom een aantal leuke Texelse streekproducten zien. “Zowel bedrijven als werknemers vinden streekproducten in hun kerstpakketten erg leuk. In Texel kun je dan denken aan Texels bier, schapenkaas, Texelse chocolade en Texelse koekjes.” En inderdaad vallen de Shuumkoppe flesjes, boterkoeken en Texelse speculaasjes meteen op. Met deze heerlijke streekproducten zullen bedrijven die lokale kerstpakketten bestellen hun personeel vast aangenaam verrassen. 

4 tips voor het perfecte kerstpakket

Voor de ondernemers die hun kerstpakketten al aan het bestellen zijn, vroegen wij aan de medewerkers van de kerstpakkettenleveranciers of ze nog advies hadden voor het vinden van het perfecte kerstpakket. Dat advies delen wij natuurlijk met jullie.

Tip 1: Wendel van Kerstpakkettenidee geeft de tip om meerdere leveranciers te vergelijken. “Kijk dan vooral naar de verschillende mogelijkheden die kerstpakkettenleveranciers aanbieden. Traditionele kerstpakketten zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar er zijn nog veel meer opties om je personeel te voorzien van originele kerstpakketten.” Voorbeelden die Wendel noemt, zijn het zelf samenstellen van kerstpakketten, het personeel laten kiezen middels een eigen-keuzeconcept, een kerstmarkt laten organiseren en natuurlijk lokale kerstpakketten met streekproducten. 

Tip 2: De medewerkers die wij spraken geven hun klanten hetzelfde belangrijke advies als de andere kerstpakkettenaanbieders in Nederland: bestel je kerstpakketten tijdig. “Rond de kerst is het natuurlijk altijd druk bij inpakcentrales en vervoerders,” vertelt Noëlle van Kerstpakketwebshop, “maar door de personeelstekorten bij inpakcentrales en in het transport, wordt het dit jaar een race tegen de klok om alle kerstpakketten op tijd te kunnen leveren. Wij raden onze klanten daarom aan om niet tot oktober te wachten met het bestellen van de kerstgeschenken.”

Tip 3: Ook de derde tip die de medewerkers meegeven, heeft te maken met de huidige situatie. “Het inkopen en produceren van producten is door de hoge energiekosten nu een stuk duurder dan vorig jaar. En door de hoge benzineprijzen is ook het vervoeren van kerstpakketten prijzig”, aldus Debora van Kerstpakketten pro. Werkgevers moeten door de economische onzekerheid en stevige prijsstijgingen dus rekening houden met hogere kosten voor kerstpakketten. 

Tip 4: Gelukkig hadden Wendel, Debora en Noëlle ook nog een leuke tip voor werkgevers die op zoek zijn naar een lokaal kerstpakket. Verschillende kerstpakkettenleveranciers hebben een showroom waarin je de producten kunt bekijken en zelf je kerstpakket kunt samenstellen. Als je kiest voor een lokaal kerstpakket, kun je in deze showrooms vaak de streekproducten bekijken. De medewerkers van de kerstpakkettengroothandel kunnen je dan uitleggen waar alle producten vandaan komen. Dat is natuurlijk ontzettend leuk. 

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 18 uur geleden 36
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 19 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53