De doorgaande weg tussen de TXL sporthal en de Skool.
De doorgaande weg tussen de TXL sporthal en de Skool. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Afsluiting doorgaande weg sporthal en Skool

Algemeen

De doorgaande weg tussen de TXL sporthal en de Skool in Den Burg wordt vanaf deze week afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. 

Dat heeft de gemeente laten weten. Het is één van de verkeersmaatregelen (aangekondigd in juli) die ervoor moeten zorgen dat de doorstroming en de verkeersveiligheid rond de Skool verbeteren. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke afzetting tot de herfst, daarna wordt bekeken of de maatregel helpt.


Overzicht van de afsluiting. - Gemeente Texel

Fietsers en voetgangers kunnen gewoon gebruik blijven maken van de doorgaande weg. Volgens de gemeente blijft het parkeerterrein bij de TXL sporthal bereikbaar via de inrit tegenover de VVV. Het parkeerterrein bij de Skool en Deuce is bereikbaar via de inrit tegenover de ijsbaan. 

Het verbreden van de ‘rode boulevard’ langs de Skool en de OSG (een andere maatregel om het verkeer ter plekke veiliger te krijgen) is volgens de gemeente afhankelijk van wanneer de bestelde straatstenen worden geleverd om te weg te verbreden.

Als de aannemers weer aan het werk gaan, wordt ook de fietsinrit nabij de rotonde Emmalaan/Elemert richting Deuce verbreed. Vóór de schoolvakantie werd al een extra zebrapad op de Emmalaan ter hoogte van de Skool aangelegd.