Samen één Texel steunt onder meer de aanleg van trappen op de dijk bij Krassekeet en De Zandkes, zodat zwemmers daar makkelijk in en uit het water kunnen.
Samen één Texel steunt onder meer de aanleg van trappen op de dijk bij Krassekeet en De Zandkes, zodat zwemmers daar makkelijk in en uit het water kunnen.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Samen één Texel steunt lokale initiatieven

Algemeen

Samen één Texel heeft in juli financiële ondersteuning toegekend aan diverse Texelse initiatieven. 

Het Waddenzee Uitkijkpunt in De Cocksdorp, het project van de Stichting Waterrijke Perspectieven, ontvangt een extra bijdrage van € 12.000. Eerder was aan dit project € 28.000 uitgekeerd, de extra bijdrage is voor de realisatie van een invalidenparkeerplaats tegenover de dijkopgang en een invalidenpad naar het gemaal toe.  Voor de uitvoering van de musical Hair in 2023 waarbij veel Texels zangtalent is betrokken, is € 3.500 beschikbaar gesteld. 

De dorpscommissie Oosterend ontvangt € 3.700 voor de aanleg van twee trappen bij de Waddendijk. Een groep bewoners van Oosterend en Oost zwemt jaarrond in de Waddenzee bij de dijk van de Zandkes en nabij de Krassekeet. Samen één wil hiermee het belang van ‘gezond bewegen’ en sociale buurt initiatieven onderstrepen. Op 1 september wordt de nieuwe ‘Skool’ in Den Burg officieel geopend. Er wordt een meerdaags programma georganiseerd met diverse voorstellingen en open huis. Samen één ondersteunt dit initiatief met € 2.500. 

Een woning in de Molenstraat die eigendom is van Samen één Texel is na overleg met Omring verhuurd aan een zorgmedewerkster van Omring. Hiermee wil Samen één een bijdrage leveren aan het oplossen van het woningtekort voor zorgpersoneel op Texel. 

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 4 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 9 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1