Grutto tussen pinksterbloemen.
Grutto tussen pinksterbloemen. Foto: Ruben Smit

De Grutto - iconische weidevogel

Algemeen

De komende week zijn een aantal films in Cinema Texel geprolongeerd: Zwanger & Co, Elvis, Top Gun en Jurassic World bijvoorbeeld. Voor de jeugd vertoont Cinema Texel o.a Silverstar, een paardenverhaal met Britt Dekker en Samoerai Henk. Een leuke animatiefilm over de dappere hond Henk die graag een Samoerai wil worden. 

Grutto

Vanaf volgende week donderdag twee nieuwe films: ‘Knor’ en ‘Grutto’. Deze vogel is de hoofdrolspeler in de nieuwste natuurdocumentaire van gouden-kalfwinnaar Ruben Smit (bekend van WAD en de Nieuwe Wildernis). De grutto is eigenlijk de Nederlandse ‘polder-panda’; onze nationale vogel levend in onze weilanden. In rap tempo verdwijnt de vogel uit ons land. Hoe kan dat? En wat zegt dat over ons landschap? Deze intieme en indrukwekkende documentaire van Ruben Smit laat zien hoe de vogel probeert te overleven in een continue veranderende wereld.

In de animatiefilm ‘Knor’ krijgt Babs voor haar negende verjaardag van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 3 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3