Afbeelding
Foto: Ton Zegers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Winkelhart

Algemeen

Hoe kunnen we de Texelse eigenheid behouden? Door samenwerking met anderen blijft er ruimte voor het eigen geluid. En ondernemers werken samen. Vorige week is een nieuwe termijn van 7 jaar door de Gemeente ondertekend met het Ontwikkelbedrijf in Noord- Holland met volgende opmerking over o.a. ondernemers: "Het Ontwikkelingsbedrijf bevordert die samenwerking en helpt ons economische kansen te verzilveren".

Vorig jaar heeft de Gemeenteraad de Retailvisie aangenomen met actiepunt voor Den Burg het instellen van een Ondernemersfonds. Momenteel zijn er in Nederland 200 Ondernemersfondsen actief. Allemaal begonnen met dezelfde gedachte. Samenwerking loont. En in bijna alle gemeenten is men ook zo begonnen. Soms met wat weerstand en na verloop van tijd valt alles toch weer op zijn plaats met als resultaat levendige en bruisende centra. Texel is daarmee niet anders. Ook hier was sprake van een kleine groep tegenstanders. Na een goed gesprek is door Winkelhart tegemoetgekomen aan alle bezwaren van de tegenstanders nl. een verlaagd tarief, inspraak in het bestuur en hebben ze promotiegelden toegewezen gekregen. Daarmee boekt de samenwerking nu zijn eerste resultaat.
Is nu iedereen voor? Volgens de briefschrijvers eerder deze week niet. Het Ondernemersfonds heeft veel aandacht gekregen via ingezonden brieven of insprekers in de verschillende commissievergaderingen en in de media. Toch komen er nauwelijks mails bij ons binnen met bezwaren, die trouwens na een gesprek bijna allemaal opgelost zijn. Ons verzoek aan de briefschrijvers om ons de namen te geven zodat we in gesprek kunnen komen … We krijgen de namen niet. De briefschrijvers eindigen hun betoog met een oproep aan mensen om zich bij hen te melden. Blijkbaar waren er nog onvoldoende. Gaat alles in een keer goed? Misschien wel niet.

Daarom loopt het fonds 3 jaar en wordt er daarna aangepast indien nodig. Er is een bezwaarcommissie en we hebben toegezegd dat we kunnen bijsturen waar nodig. Wij roepen alle ondernemers in heel Den Burg, die nog geen lid zijn van Winkelhart, op om zich bij ons te melden via email. We horen bij elkaar en via jullie mailadres kunnen we jullie via nieuwsbrieven op de hoogte houden. Begin volgend jaar komt er een oprichtingsvergadering van het Ondernemersfonds. Daarvoor zoeken we ondernemers, die met een constructieve gedachte hun inbreng in het bestuur willen hebben.

Bestuur Winkelhart info@winkelhartvantexel.nl

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 13 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3