Het publiek gaat los op  Convoi Exceptional, foto's  Jordi Wallenburg.
Het publiek gaat los op Convoi Exceptional, foto's Jordi Wallenburg. Foto: Copyright: Jordi Wallenburg - www.jordiwallenburg.nl

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Sunny Side Up is terug van weggeweest

Algemeen

“Costa del Texel, dat is Sunny Side Up in één zin”, vertelt Rick Winkel van de organisatie. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli vindt bij ‘Strandpaviljoen Twaalf’ de derde editie van het evenement plaats. Wees er snel bij, de kaarten zijn schaars.


Foto:: Jordi Wallenburg - www.jordiwallenburg.nl

“We hebben er zoveel zin in. We hebben een prachtige line-up. Door corona heeft hebben we twee jaar lang een ongewenste pauze gehad. Gelukkig heeft tachtig procent van de kaarthouders van vorig jaar besloten hun kaarten te behouden. Wat betekent dat er dit jaar een beperkt aantal tickets beschikbaar zijn en de kaartverkoop nu al op zo’n vijfenzeventig procent zit!”

Het festival dat begint om vrijdag om 15:00 uur, heeft een uitstekende line up. De Rotterdamse Philou Louzolo “wil bruggen bouwen tussen de afro- en de techno scene”, schrijft ‘3 voor 12’ over de artiest die naast Sunny Side Up ook op Lowlands staat. “Heel tof dat hij ook bij ons optreedt. Daarnaast kijk ik zelf ook echt uit naar Kay Slice. Hij mixt soulful hiphop met zijn Afrikaanse roots, echt tof om naar te luisteren. Voor de mensen die er de tweede editie bij waren, Convoi Exceptional komt ook weer. Die maakten er zo’n enorm trommel- en toeterfeest van de vorige keer. Daar zijn die crowdsurffoto’s ook van.”

Verder staan op het sfeervolle strandfestival onder meer Arp Frique, Kuenta, Boka de Banjul en Los Paja Brava op de line up. “Onze insteek is dat de muziek dansbaar moet zijn. Uiteraard is de house scene een enorme comeback aan het maken en ook hier willen wij op aansluiten op onze manier, vandaar Philou Louzolo. Ons festival moet aanzetten tot bewegen.”

Sunny Side up is dansen, zee en strand samengesmolten tot een geweldige ambiance. “We hebben ook boards waarmee je lekker in zee kunt dobberen. Zwembroek aan en gaan”, lacht Rick. De ziel van festival lijkt ook voor dit jaar ongewijzigd. De veranderingen zitten qua opzet in de randprogrammering. We hebben een aantal strandhuisjes die ingezet worden rondom het randprogramma. Zo is er een fotoboot-strandhuis, een telefooncel waarmee je naar de andere kant van het festival kan bellen, massage en veel meer. Grappige en leuke toevoegingen voor net dat beetje extra.”

Korting voor Texelaars

Sunny Side Up is sinds dit jaar een stichting. Hiermee wil men de continuïteit waarborgen en zich verder kunnen inzetten voor de verduurzaming van het festival. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.sunnysideupfestival.nl. Kaarten voor de vrijdag kosten €29,50, die van zaterdag €44,50. Een weekendkaart kost €64,50. Speciaal voor de twijfelende Texelaars heeft Sunny Side Up een beperkt aantal kortingscodes. Wie er snel bij zijn krijgen tien euro korting op een weekendticket. Laten we er een prachtig feest van maken.

Kortingscode: FNEQVKAMT

De volledige line-up:

ARP FRIQUE, KUENTA, PHILOU LOUZOLO, BOKA DE BANJUL, CONVOI EXCEPTIONAL, KAY SLICE, LOS PAJA BRAVA, PAR HASARD, JALVING & THE CAPIBARI BOYS, LIKEMINDS, MAKKASAN, MUDFAT, PUSHIN WOOD, SHAMIS, STEFNITZ, TONNO DISKO, FOX & MINK

Afbeelding
Afbeelding
Woontij zoekt een huurheld met een hart van goud! Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Haarherstel en meer bij Boutique Salon Texel Gezondheid 3 uur geleden 2
Afbeelding
Texel nog gevrijwaard van blauwtong Algemeen 5 uur geleden 6
Afbeelding
Expendables en Sinterklaasfilms Algemeen 9 uur geleden 2
Afbeelding
“Zien waar je afgeweken bent van je eigen basis" Gezondheid 11 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 28 september 2023 Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Aron Zeeman genomineerd als mediatalent van het jaar Algemeen 28 sep., 13:30 54
Afbeelding
Annelies helpt met genezen van onzichtbare blauwe plekken Gezondheid 28 sep., 08:30 2