De Emmalaan in Den Burg.
De Emmalaan in Den Burg. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

PvdA pleit voor klaar-overs bij Skool en OSG

Algemeen

De PvdA heeft het college gevraagd met klaar-overs te gaan werken bij de oversteek op de Haffelderweg naar de OSG en bij de rotonde van de Emmalaan/Elemert in de omgeving van de Skool.

Volgens de PvdA kan dat helpen om op korte termijn wat te doen aan de verkeersveiligheid in de omgeving van beide scholen aan de Emmalaan in Den Burg.

De sociaaldemocraten hebben het college gevraagd contact op te nemen met beide scholen om het idee van klaar-overs aan hen voor te leggen. Dat zijn volwassenen in opvallende oranje kleding met stopborden in de hand die de jeugd helpt met oversteken van de weg.

De PvdA zegt veel signalen te hebben dat de verkeerssituatie bij de scholen aan de Emmalaan (Skool en OSG) nog verre van ideaal is en zich bij autoverkeer, fietsers en voetgangers afspelen. De partij geeft aan dat het begrijpelijk is dat een nieuwe situatie gewenning nodig heeft (de Skool is sinds 11 mei in gebruik), zegt ook te begrijpen dat het even duurt voordat de Emmalaan is aangepast en dat er vooral op piekmomenten is (als de scholen beginnen of uitgaan), maar geeft aan dat er wel iets moet gebeuren. “Wij denken dat klaar-overs in deze periode van een onvolkomen verkeerssituatie veel kunnen betekenen voor de verkeersveiligheid.”

De Emmalaan bestaat nu sinds de herinrichting uit gedeelde rijbanen voor auto’s en fietsers, maar het is volgens een raadsbesluit van december 2021 de bedoeling dat aan beide zijden van de weg toch weer gescheiden rijbanen en fietspaden komen. In de Skool zijn de vijf basisscholen van Den Burg in één gebouw bijeengebracht.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 6 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 9 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 11 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 11 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 12 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 12 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 13 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 13 uur geleden 5