Afbeelding
Foto: Klaverjassen Bethel

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Tromp en Stark nemen afstand.

Algemeen

In de elfde ronde hebben Bas Tromp en Frans Stark het heft weer stevig in handen genomen. Zij waren de beste in de elfde speelronde en gaan weer ruim aan de leiding.

Even leek de troon van Tromp en Stark te wankelen, maar met twee achtereenvolgende rondewinsten hebben de heersende kampioenen de concurrenten weer op hun plek gezet. In de elfde ronde, waarin overigens weinig sensationeels gebeurde, wisten Tromp en Stark met vier regelmatige scores 7209 punten op te rapen. Dat was uiteraard ruim voldoende om aan de leiding te blijven. Theo Sotelinga en Jos Veeger legden beslag op de tweede plaats, ook al met vier regelmatige scores van tussen de 1600 en 1900 punten. Winst in het klassement leverde het nog niet op, maar inmiddels zijn Stoelinga en Veeger met een tiende plaats stevige middenmoters geworden. Bart Weijdt en Willem Koomen wisten zich weer eens in de top te spelen door derde te worden. Zij scoorden 6799 punten en blijven daarmee op de achtste plaats. John Vlaming en Eric Jan Geus wisten redelijk goed in het spoor van de leiders te blijven door derde te worden. Vlaming en Geus haalden 6705 punten binnen en blijven daarmee op de tweede plaats in het klassement. Tiny Zwaneveld en Piet Moree blijven solide meedraaien. Deze week haalden zij 6333 punten en dat leverde een plekje winst in het klassement op. Zij staan nu vierde. Petra Brand en Piet Kikkert haalden 6330 punten, wat vooral te danken was aan een uitschieter van 2060 punten tegen leiders Tromp en Stark, die in deze bijzonder hoge partij ook 1672 punten wisten te halen. Het gemiddelde was met 6323 punten weer een stuk hoger dan vorige week. Er werden 22 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement hebben Tromp en Stark nu een voorsprong van 858 punten opgebouwd op Vlaming en Geus. De top-2 heeft zich wel duidelijk los gemaakt van de rest. Marja en Martien Bakelaar volgen 2381 punten op de derde plaats.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 9 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 12 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 13 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 14 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 15 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 15 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 15 uur geleden 19
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 15 uur geleden 5