Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH sluit seizoen af met nederlaag

Algemeen

ZDH heeft het seizoen afgesloten met een nederlaag. In de stromende regen ging het in Kolhorn zoals veel vaker: de Zwaluwen speelden best aardig, maar gaven door ‘onhandigheden’ wel erg gemakkelijk doelpunten weg. Daardoor zegevierde Kaagvogels met 3-1.

Na een aftastende openingsfase probeerde ZDH met een verzorgde opbouw van achteruit tot kansen te komen. Dit ging eenmaal flink mis, waarna een snelle voorzet volgde, die knap koppend werd afgerond: 1-0.

Daarna gooide ZDH de schroom van zich af en bleek de ploeg op het gladde veld best leuk te kunnen voetballen. Het ging niet altijd vlekkeloos, maar de intentie was goed. Uiteindelijk vond captain Guido Boogaard met een indraaiende vrije trap Tom Bijl, die fraai binnenkopte. Volgens de website voetbalnederland.nl was het zijn vijftigste competitietreffer. 

ZDH begon met meer vertrouwen te spelen en een tweede treffer hing in de lucht. Na misschien wel de mooiste aanval van het seizoen, over veel schijven, zocht Tom Reijnders met een lage voorzet Mike de Bruijn, die net een voet te kort kwam. Kaagvogels kreeg de bal niet weg, waarna Boogaard de bal oppikte en de hoek voor het uitzoeken had. Hij schoot rakelings naast. 

Aan de andere kant was de thuisploeg gevaarlijk met lange ballen en schoten uit de tweede lijn. Doelman Jelmer de Ruyter keepte een degelijke wedstrijd en eenmaal was Barry van der El met een geweldige blocksliding de redder in nood.

Na de thee verving Frenk van Heeringen Daniël Bakker. Het spel van ZDH werd minder en nieuw balverlies werd afgestraft met de 2-1. Voordat ZDH zich kon herpakken, leverde een snelle counter van Kaagvogels een corner op. De afvallende bal werd snoeihard door het midden raak geschoten: 3-1. Van deze tegenslag herstelden de Zwaluwen zich niet meer.

Zaterdag sluit ZDH het voetbalseizoen af met het eigen toernooi. Voor het eerst wordt er 7 tegen 7 gespeeld op een half veld. Bij de afsluitende barbecue wordt afscheid genomen van een aantal spelers die de club gaan verlaten. De vereniging is druk bezig de selectie voor volgend seizoen weer op peil te krijgen, zodat er in het 92ste jaar van de club weer ‘gewoon’ kan worden gevoetbald in Den Hoorn.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2