Impressie van de vestiging van New York Pizza in De Koog.
Impressie van de vestiging van New York Pizza in De Koog.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

New York Pizza wil vestiging in De Koog

Algemeen

New York Pizza wil dit jaar een vestiging openen in De Koog. De pizzaketen gaat zich vestigen op de Nikadel 9 in de De Koog. Voorwaarde is wel dat zich een geschikte franchisenemer meldt. Daarvoor is er op vrijdag 10 juni een open dag.

New York Pizza, opgericht in 1993, heeft verspreid in Nederland ruim 250 vestigingen. Het zijn allemaal franchisezaken, zoals dat ook op Texel de bedoeling is.

“De locatie voldoet volledig aan onze wensen”, meldt franchise recruiter Ferdinand Molenaar. “New York Pizza heeft samen met de pandeigenaar een mooi plan ontwikkeld voor het opknappen van de volledige pui waardoor het weer een mooie uitstraling krijgt.”

“Texel is voor ons een mooie prestatie, een mijlpaal ook We zijn de eerste foodketen zijn die zich op Texel vestigt. Onze locaties doen het altijd goed in de nabijheid van supermarkten zoals de Jumbo en Lidl. Maar wat het natuurlijk extra aantrekkelijk maakt, is dat de Dorpsstraat en het strand om de hoek liggen. Naast de 13.500 eilandbewoners, verwacht de keten veel van het toerisme.”

Molenaar ziet veel mogelijkheden. “Maar er liggen ook serieuze uitdagingen. “Seizoensgebonden en personeel. Er is echt werk aan de winkel. Daarom zoeken we de juiste ondernemer, liefst iemand van het eiland zelf. Met lokale binding, die al een horecaonderneming heeft en met personeel kan schuiven. Daarom houden we de open dag, zodat we kunnen sparren met mensen.”

Deze ondernemer kan terugvallen op de organisatie van New York Pizza. “Er zit bijvoorbeeld een marketingmachine achter, training en begeleiding en de ondernemer wordt financieel geholpen om het bedrijf rendabel te krijgen. Samen staan we sterk.”

New York Pizza huurt het pand, naast hotel Friends, van de eigenaar. “We willen daar een mooi bedrijf neerzetten. De locatie is nu redelijk verpauperd. We hebben met de eigenaar afgesproken dat de pui wordt opgeknapt en het terras netjes wordt gemaakt. Zo krijgt het een mooi aangezicht en knapt dit deel van De Koog een stuk op.”

De open dag is vrijdag 10 juni, van 12:00 tot 17:00 uur op Nikadel 9 in De Koog. Vooraf aanmelden kan via franchise@newyorkpizza.nl onder vermelding van ‘Afspraak Texel’.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 8 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 13 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1