AJunSo en Fortissimo samen op het podium in de Burchtkerk.
AJunSo en Fortissimo samen op het podium in de Burchtkerk. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Volop activiteiten in één weekend

Algemeen

Voor wie zich afvraagt of er van het weekend nog wat te gebeuren staat op het eiland: onderstaand een overzicht van de diverse activiteiten die in planning staan.

Om 9:00 uur gaat bij Van der Valk aan de Pelikaanweg de Johnny Rep Ronde van Texel van start. De deelnemers zamelen geld in voor de Texelse voedselbank en het Tesselhuus.

Om 10:00 uur gaat op Het Vierkante Stuk aan de Ploegelandenweg in De Dennen het Buitentoernooi van Tevoko van start; hier doen 136 teams aan mee.

Om 14:00 uur begint bij Paal 12 ‘Rock on the Beach’ met optredens van The Bitches, Phonetics, LaBomba en The Glamrocks. Dat duurt tot 0:00 uur.

Om 15:00 uur begint in het Glazen Paleis in Den Burg een optreden van jeugdorkest Fortissimo van Artex en jeugdorkest AJunSo van Muziekschool Amsterdam. Beide orkesten hebben dit weekend op Texel hun jaarlijkse uitwisseling.

Om 17:00 uur start op de haven van Oudeschild Wad’n Feest met optredens van Danny Froger, Rob Ronalds, Yves Barendse, Robert Leroy, Kees Haak, Johnny Rosenberg en het Foute Uur van Qmusic.

Dan is er om 20:00 uur de tweede editie van het benefietconcert van Trio hART in het Hoornder kerkje in Den Hoorn ten bate van de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne en om 20:30 uur begint er een optreden van Ellen ten Damme in de Evenementenhal bij De Krim.

Zondag is de tweede dag van het Buitentoernooi van Tevoko en om 11:00 uur is er nog een optreden van Fortissimo en AJunSo bij het Maartenhuis in De Koog. 

Zondagmiddag zijn er voetbalwedstrijden van Texel’94, De Koog en Oosterend die de ploegen allemaal op eigen veld spelen. De wedstrijd van Oosterend wordt een spannende: Oosterend speelt tegen VZV uit ‘t Veld dat laatste staat in de vierde klasse, waardoor in die wedstrijd kan worden uitgemaakt wie er rechtstreeks naar de vijfde klasse degradeert.

Zondagmiddag begint er om 15:00 uur op het strand bij Paal 12 een akoestische afterparty van Rock on the Beach, dat duurt tot 18:00 uur.

Voor het totaaloverzicht: gisteren (vrijdag) werd in de Burchtkerk in Den Burg twee keer de opera over de Georgische Opstand uitgevoerd en in Den Hoorn vond het eerste benefietconcert van Trio hART voor Oekraïense vluchtelingen plaats.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 35 minuten geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45