Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Volop nieuwkomers in Cinema Texel

Algemeen

Met maar liefst vier nieuwe films is er genoeg te zien in Cinema Texel. "Murder on the Orient Express", "C'est la vie!", "Coco"(première) en "Paddington " (voorpremières) bieden een mooie aanvulling op een afwisselend programma voor jong en oud.

Murder on the Orient Express
 

Wat begint als een uitbundige treinreis door Europa ontvouwt zich al snel tot één van de meest stijlvolle, spannende en huiveringwekkende mysteries ooit. Murder on the Orient Express is gebasseerd op de roman van bestseller-auteur Agatha Christie en vertelt het verhaal van dertien vreemden gestrand in een trein, in een situatie waarin iedereen een verdachte kan zijn. Voor één man is het een race tegen de klok om de puzzel op te lossen, voordat de dader weer toeslaat.Kenneth Branagh regisseert en leidt een sterrencast van onder meer Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Josh Gad en Marwan Kenzari.

C'est la vie!

Max runt al 30 jaar een cateringbedrijf en heeft zodoende honderden feesten en partijen georganiseerd. Zo ook de bruiloft van Pierre en Helena, die trouwen in een prachtig 17e -eeuws kasteel. Max heeft een heel team van bedienden, koks en afwassers samengesteld, het koppel geadviseerd over een fotograaf, de band gereserveerd, de bloemen geregeld. Met andere woorden: alle ingrediënten om het feest tot een succes te maken zijn aanwezig. Tot een paar onfortuinlijke tegenslagen roet in het eten gooien en elk moment van geluk in chaos overgaat. Lukt het Max' team datgene te doen waar ze allemaal goed in zijn: het geven van een waanzinnig feest?

Coco

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel's grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel's familiegeschiedenis te ontdekken. Geregisseerd door Lee Unkrich (Toy Story 3), mede geregisseerd door Adrian Molina (story artist Monsters University) en geproduceerd door Darla K. Anderson (Toy Story 3). Disney•Pixar's Coco draait vanaf 29 november 2017 in de Nederlandse bioscopen. Voor de vertoning van Coco zit de korte film 'Olaf's Frozen Adventure'. De lengte hiervan is 21 minuten. De lengte van Coco is 105 minuten

Paddington 2

Paddington is inmiddels gesetteld bij de familie Brown en een graag gezien figuur in de wijk. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy. Hij heeft een mooi pop-up boek van Londen op het oog, maar dat wordt gestolen door Phoenix Buchanan; een charismatisch acteur en meester in vermommingen. Paddington krijgt de schuld en hij belandt in de gevangenis waar hij onder anderen de intimiderende kok Knuckles McGinty ontmoet. Terwijl de familie Brown er alles aan doet om Paddingtons onschuld te bewijzen en hem vrij te krijgen, moet Paddington samen met zijn medegevangenen een plan bedenken om Phoenix te ontmaskeren en het verjaardagscadeau voor tante Lucy terug te vinden.


 

Event: The Nutcracker --- dinsdag 5 december

Het magische kerstcadeautje van een jong meisje laat haar een fantastisch avontuur beleven in dit schitterende, klassieke ballet, gedanst op Tsjaikovski's magnifieke muziek.

LIVE voorstelling: dinsdag 5 december 2017 om 20.00 uur
Kaarten voor de LIVE voorstellingen kosten €21,50 per persoon en kaarten voor de ENCORE voorstelling kosten €17,50 per persoon. Bij binnenkomst krijgt u een kopje koffie of thee en iets lekkers.

De jonge Clara sluipt op kerstavond stiekem naar beneden om te gaan spelen met haar mooiste cadeau: een notenkrakerpop. Maar de mysterieuze tovenaar Drosselmeijer wacht haar op en neemt haar mee op een magisch avontuur. Nadat de muizenkoning is verslagen, reizen de notenkraker en Clara door het Land van Sneeuw naar Snoepjesland, waar de suikerboonfee hen trakteert op een paar schitterende dansen. Eenmaal thuis denkt Clara dat ze gedroomd heeft – maar herkent ze dan de neef van Drosselmeijer niet?

Peter Wrights welhaast ultieme productie voor The Royal Ballet is een van de langstlopende en meest betoverende versies van The Nutcracker. Met zijn feestelijke historische setting, dansende sneeuwvlokjes en magische enscenering is Lev Ivanovs ballet uit 1892 het volmaakte kerstamusement geworden. Niet voor niets heeft Tsjaikovski's verrukkelijke muziek voor dit ballet in zeer brede kring bekendheid verworven.

The Nutcracker is losjes gebaseerd op een verhaal van E.T.A. Hoffmann en begint met een geanimeerde Victoriaanse kerstviering, die door decorontwerpster Julia Trevelyan Oman met oog voor detail weelderig is aangekleed. Wright heeft in zijn choreografie op ingenieuze wijze overgeleverde fragmenten van het originele ballet verwerkt, waaronder de sublieme pas de deux voor de suikerboonfee en haar prins. Maar door de relatie tussen Clara en de notenkrakerprins meer op de voorgrond te plaatsen, is de productie ook het hartroerende verhaal van een eerste liefde geworden.

 
 
Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 10 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 13 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 15 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 15 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 16 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 16 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 16 uur geleden 19
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 16 uur geleden 5