Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

De Koog wint met gemak van Oosterend

Algemeen

In een derby met twee gezichten heeft S.V. De Koog een verdiende overwinning geboekt op Oosterend. In De Koog werd het 3-1.

De eerste helft was een lust voor het oog voor de neutrale toeschouwer. De Koog viel aan en kwam al snel op voorsprong. Een tegenstoot van Oosterend resulteerde na gegrabbel van Koger keeper Eddy Witte in de 1-1 waarna de spanning terug leek. Maar drie minuten later scoorde De Koog de terechte 2-1 via een prachtig afstandsschot van Dennis Heijmann die zo strak in de kruising belandde. Niet veel later maakte Cor Bijpost er met een schuiver 3-1 van.. Oosterend miste stootkracht omdat Yorgo Helleman later op de zondag moest spelen met de zaalvoetballers van Texel 1 en dat was merkbaar.

De gasten misten nog een aantal spelers en verloor ook nog Sander de Haan die in 34ste minuut de strijd moest staken met een blessure.

De tweede helft was het aanzien niet waard. Het meest opzienbarende waren wat beslissingen van de scheidsrechter die bij een aantal zware overtredingen de kaarten op zak hield. Ook negeerde hij tot driemaal toe en signaal van de grensrechter. De spelers van beide partijen hadden in de tweede helft moeite om de bal naar een speler van het eigen team te spelen. Het publiek was opgelucht toen de voortkabbelende tweede helft erop zat.