Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Hulpgoederen voor Oekraïense vluchtelingen in Moldavië

Algemeen

Na een intensieve periode van voorbereiding hebben vrijwilligers van de stichting Hulp Oost-Europa Texel vrijdag een vrachtwagen met hulpgoederen geladen. De spullen zijn voor vluchtelingen uit de Oekraïne die in Moldavië worden opgevangen.

“Moldavië is een arm land, maar toch verblijven er 300.000 vluchtelingen, dus hulp is heel hard nodig”, meldt Ria van der Vis.

De goederen zijn op Texel ingezameld en de lading bestond uit heel veel bedden en matrassen, beddengoed, kussens en dekbedden, waaronder ook tot balen geperste Texelse wollen dekbedden van de Texelse Wol Onderneming.

Ook hygiëne artikelen, zoals shampoo, tandpasta en wasmiddel. Verder zijn er mee enkele wasmachines en drogers en koelkasten voor de opvanglokaties.

Ook ontbreekt de kleding niet en zijn er ook weer zelfgebreide truien en mutsen mee, alsook schoenen.

Er zijn honderden lapjes gebreid, waarvan weer mooie dekens zijn gemaakt. Heel veel mensen hebben zich er voor ingespannen om andere mensen wat vreugde te brengen.

Ria: “Voldoende voedsel is van levensbelang en op Texel zijn een paar pallets met voedsel ingezameld, maar er is natuurlijk veel meer voedsel nodig om zoveel monden te voeden, daarom kunnen we ook geld sturen, waarvoor in het land zelf voedsel gekocht kan worden door vrijwilligers, zodat elke euro volledig daaraan besteed wordt.”

“Om dit transport mogelijk te maken, ontving de stichting een paar gulle giften en ook dankzij de geslaagde uien actie, die voor dit transport verkocht werden. Dit stemt tot dankbaarheid, dat wij zo samen in staat zijn om onze medemens te helpen.”

Wie kleding, schoenen, linnengoed of beddengoed wil doneren kan dan kan dat elke maandag en donderdag inleveren van 14:00 uur tot 16:30 uur.

De stichting is verhuisd naar een nieuwe locatie in de loods aan de achterkant van Maricoweg 5. Je komt hier door de Maricoweg te vervolgen naast het kantoor van TCA en bij de splitsing linksaf, daarna doorrijden tot het einde van de weg. Op andere tijden kan kleding worden gedeponeerd in de kledingcontainer die voor het hek staat.

Welkom zijn ook donaties aan stichting Hulp Oost- Europa Texel, op rekeningnr. NL18 RABO 036 25 21 905 ten name van HULP OOST-EUROPA TEXEL (ANBI)

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 22 uur geleden 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur gisteren
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30