Hattrick De Graaf bezorgt ZDH eerste zege

Algemeen

Dankzij een hattrick van Gijs de Graaf in het laatste kwartier van de wedstrijd heeft ZDH zondag de eerste zege van dit seizoen geboekt. Op een zonovergoten Sportpark Jaap Lap werd Callantsoog met 4-2 verslagen.

ZDH had in twintig wedstrijden niet gewonnen. De laatste zege dateerde van oktober 2020. Toen werd vlak voor de lockdown met 2-1 gewonnen van WMC. Uitgerekend tegen deze club behaalde ZDH ook het enige puntje dit seizoen.

Hoewel Koen Jansen, Daniël Bakker en Lars Frederici ontbraken door blessures en Willem Rommets moest werken, was de selectie van ZDH klaar voor de strijd tegen Callantsoog. Tom Bijl, Gijs de Graaf, Abe Roeper en Kees Lap keerden terug in de basis en met drie verse wissels op de bank had coach Joop Rommets opties om het team te verversen.

Binnen tien minuten vond Barry van der El met een vrije trap Bijl, die knap tegendraads raak kopte. De grensrechter had echter buitenspel geconstateerd en de goed leidende arbiter Henk Borst nam het signaal over. Vijf minuten later vond Bijl uit een lastige hoek de lat. Daarna kwam ZDH goed weg met een kopbal naast en uit een corner ging de bal voorlangs.

Na ruim een half uur werd De Graaf gevonden in het strafschopgebied. Hij hield de bal goed vast en vond de vrijstaande Abe Roeper, die zijn eerste treffer voor ZDH scoorde: 1-0.

In de slotfase nam de druk van Callantsoog toe en hield doelman Jelmer de Ruyter ZDH op de been met twee knappe reddingen. Toch ging het mis toen Van der El een overtreding op aanvoerder Milo Stam maakte. De penalty werd onberispelijk benut: 1-1.

Na de thee kabbelde het duel aanvankelijk voort, totdat de aanvoerder van Callantsoog na een uur plotseling vrij kon inkoppen. Rommets wisselde Lap voor Mike de Bruijn, zodat Lap naar huis kon om zijn geblesseerde vriendin Alysa bij te staan. De zaalvoetbalster van ZDH had eerder dit weekend haar achillespees afgescheurd.

De Hoornders kwam wat beter in de wedstrijd. Toch kwam de 2-2 uit de lucht vallen. De Graaf onderschepte een slordige pass en rondde uiterst koel af. Daarna kreeg ZDH nog meer grip op het duel en kwamen Tom Reijnders (voor Roeper) en Frenk van Heeringen (voor Mike van der Wal) in het veld.

Reijnders zocht De Bruijn met een indraaiende voorzet bij de tweede paal. De routinier legde de bal terug op de inkomende Bijl, die hard over schoot. Met minder dan tien minuten voor de boeg legde ZDH de mooiste aanval van de middag op de mat. Aan de rechterkant ging Tijs van Exel een één-twee aan met De Bruijn, waarna hij recht op doel afging. Van Exel was niet zelfzuchtig en vond met een goede voorzet De Graaf, die andermaal toonde het scoren niet verleerd te zijn: 3-2.

Callantsoog zette in de slotfase nog even flink aan en kreeg ook kansen, maar doelman De Ruyter was uitstekend op dreef en redde een paar keer knap. In blessuretijd kreeg ook ZDH een vrije trap. Vanaf bijna 30 meter joeg De Graaf de bal via de binnenkant van de paal in de kruising: 4-2.

Zondag speelt ZDH in Benningbroek tegen DESS. In Den Hoorn werd het eerder 0-2 voor de gasten.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06