Zieke collega
Zieke collega

Dit artikel is geschreven door
Duncan Whyte

Drie manieren om zieke collega’s in de watten te leggen

Algemeen

Relatiegeschenken zijn uitermate geschikt om in te zetten wanneer je graag op een snelle manier meer zichtbaarheid wil creëren voor je bedrijf, of als je wil werken aan je klantenbinding. Daarnaast kun je ze ook inzetten om je betrokkenheid met je werknemers te laten zien. Heb je bijvoorbeeld een werknemer die langdurig ziek thuis zit? Dan is het een goed idee om een persoonlijk geschenk naar ze te sturen om ze een beetje op te vrolijken. Ben je op zoek naar een aantal tips op dit gebied? In deze blog zetten we er een aantal voor je op een rijtje. 

Beterschap!

Wil je als bedrijf op een originele manier je collega beterschap wensen? Overweeg dan eens om te investeren in groeipapier. Groeipapier is op dit moment een erg populaire manier om een persoonlijke kaart te sturen. De kaart – die is gemaakt van groeipapier – bevat namelijk zaadjes die je samen met de kaart onder de aarde kunt begraven. Na een tijdje zal je werknemer mooie bloemen kunnen verwachten! Je kunt dan groeipapier laten bedrukken met het logo van je bedrijf en vervolgens de collega’s een persoonlijke groet op de kaart laten schrijven zodat de zieke zich snel weer beter voelt. Een bijkomend voordeel van groeipapier is dat het een duurzaam presentje is. Dan ben je ook nog eens milieubewust bezig! 

Thuiswerkpakket

Zit je werknemer – bijvoorbeeld door een blessure  – vast aan thuiswerken en zul je hem of haar een tijdje niet op kantoor zien? Ook dan is het leuk om diegene met een klein geschenk een hart onder de riem te steken. Het kan dan attent zijn om een thuiswerkpakket samen te stellen die je werknemer vervolgens thuis kan gebruiken tijdens het werken. Doe dit dan bijvoorbeeld in de vorm van een leuke goodiebag en voorzie die vervolgens van gepersonaliseerde spullen die handig zijn tijdens het thuiswerken. Denk dan aan het bedrukken van pennen met je bedrijfslogo en gepersonaliseerde notitieblokjes. Je kunt ook gadgets toevoegen die handig zijn voor wanneer je thuis aan het werk bent, zoals een USB-stick, muismat of webcamcover. Bestel de items in grotere oplages en maak een aantal van die goodiebags zodat je ze altijd in huis hebt!

Brievenbuscadeau

Vind je het lastig om zelf een leuke goodiebag of origineel pakketje samen te stellen? Er zijn tegenwoordig kant-en-klare brievenbuscadeaus die je kunt opsturen naar je werknemers. Dit zijn geschenkpakketjes die door de brievenbus passen en dus erg gemakkelijk te versturen zijn. Het enige wat je hoeft te doen is een thema uit te kiezen voor het brievenbuscadeau. Je hebt op dit gebied veel keuze; zo kun je gaan voor een barbecue-, strand- of thuiswerkthema, maar ook kiezen voor een brievenbuscadeau met handige gadgets of een pakketje met een klein olijfboompje erin. Zo kun je voor iedere collega iets geschikts vinden! Deze geschenken zijn natuurlijk ook uitermate geschikt om te sturen naar je klanten of (potentiële) zakenrelaties; het zal dan ook zeker voor een blijvende herinnering zorgen.

Extra tip: wil je alleen een kleinigheidje opsturen naar je zieke werknemer of collega? Je kunt ook appels in een gepersonaliseerd doosje opsturen. Voorzie het doosje van een beterschapswens en je zorgt ervoor dat je werknemer snel wat extra vitamines binnenkrijgt! 

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 9 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 12 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 14 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 14 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 15 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 15 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 15 uur geleden 19
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 15 uur geleden 5