Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bioscoop

Superhelden samen in één film

Algemeen

Liefhebbers van superhelden opgelet: vanaf deze week zijn Batman, Wonder Woman en Superman samen op het witte doek van Cinema Texel te zien in Justice League. Wie niets met dit genre heeft, kan onder meer terecht bij de nieuwkomer Weg van Jou.

Justice League

Warner Bros. Pictures brengt voor de eerste keer het epische actie avontuur Justice League naar het grote doek. Geregisseerd door Zack Snyder en met in de hoofdrollen de DC Superhelden tesamen: Ben Affleck als Batman, Henry Cavill als Superman, Gal Gadot als Wonder Woman, Ezra Miller als The Flash, Jason Momoa als Aquaman en Ray Fisher als Cyborg. Gevoed door het herstelde vertrouwen in de mens en geïnspireerd door de onbaatzuchtigheid van Superman, krijgt Bruce Wayne nu te maken met een nog grotere vijand. Maar gelukkig krijgt hij hulp van een nieuwe bondgenoot: Diana Prince. Batman en Wonder Woman moeten snel een team van metahumans samenstellen om de strijd aan te gaan met deze nieuwe dreiging. Maar ondanks het team van superhelden, Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) en The Flash (Ezra Miller), is het misschien al te laat om de wereld te behoeden voor een catastrofale ramp. Ook terug te zien in de film zijn Amy Adams als Lois Lane, Jeremy Irons als Alfred, Diane Lane als Martha Kent, Connie Nielsen als Hippolyta, Joe Morton als Silas Stone en Doutzen Kroes als Amazone Venelia. Het universum wordt uitgebreid met de introductie van J.K. Simmons als politiecommissaris Gordon, Ciarán Hinds als Steppenwolf en Amber Heard als Mera. Het script van Justice League is afkomstig van Chris Terrio en Joss Whedon. Het verhaal van Chris Terrio & Zack Snyder is gebaseerd op de karakters van DC, waarvan Superman gecreëerd is door Jerry Siegel en Joe Shuster. De film is geproduceerd door Charles Roven, Deborah Snyder, Jon Berg en Geoff Johns, met als uitvoerende producenten Jim Rowe, Ben Affleck, Wesley Coller, Curtis Kanemoto, Daniel S. Kaminsky en Chris Terrio. Het behind-the-scenes team bestaat uit director of photography Fabian Wagner (Game of Thrones), production designer Patrick Tatopoulos (Batman v Superman: Dawn of Justice), editor David Brenner (Batman v Superman: Dawn of Justice), de voor een Oscar® genomineerde editor Richard Pearson (Kong: Skull Island, United 93), Oscar®winnaar editor Martin Walsh (Wonder Woman, Chicago); de voor een Oscar® genomineerde costume designer Michael Wilkinson (American Hustle), en visual effects supervisor John "DJ" DesJardin (Batman v Superman: Dawn of Justice). De muziek is van Oscar® genomineerde componist Danny Elfman (Milk, Men in Black). Warner Bros. Pictures presenteert een Atlas Entertainment/Cruel en Unusual Production, een Zack Snyder Film. Justice League wordt wereldwijd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures, een Warner Bros. Entertainment Company. Justice League is vanaf 16 november 2017 te zien in de Nederlandse bioscoop, in 3D, IMAX 3D en Dolby Cinema.

Weg van Jou

De ambitieuze dertiger Evi (Katja Herbers) is klaar voor de promotie van haar leven, een baan in Rio de Janeiro! Haar vriend (Lykele Muus) heeft de koffers al gepakt, als blijkt dat haar baas (Carly Wijs) hele andere plannen met haar heeft. Evi wordt verantwoordelijk voor een groot project in Terneuzen. WAAR? Juist ja, Terneuzen. Weigeren is geen optie, haar carrière hangt af van het succes in Zeeuws-Vlaanderen. Ze laat haar comfortabele stadse leventje, haar vriend en twee beste vriendinnen (Imanuelle Grives, Elise Schaap) achter in Rotterdam en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe bestaan. Ze stuit op veel weerstand van de lokale bevolking en het lijkt wel alsof álles tegenzit. Maar wanneer ze de stoere schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet, ontdekt ze dat deze uithoek meer is dan alleen maar uitgestrekte landerijen. Zou Evi dan toch kunnen aarden in de Zeeuwse klei of keert ze zo snel mogelijk terug naar Rotterdam?


Prince Sign O' Times --- maandag 20 november

Maandag 20 november presenteert Cinema Texel de concertfilm Prince Sign O' The Times. Kaarten voor deze voorstelling kosten €12,50 per persoon. Kortingen/acties en Strippenkaarten zijn niet geldig.

De digitaal gerestaureerde versie van de concertfilm geregisseerd door Prince, Sign o' the times, een concert dat muziekgeschiedenis schreef, komt na 30 jaar terug naar de bioscoopzalen en bewijst nog maar eens wat voor een onsterfelijk en revolutionair genie Prince wel was. Dit is een unieke kans om het talent van Prince te vieren en om toeschouwers van over de hele wereld – voor de allereerste keer – een reünie te laten houden op exact dezelfde dagen – enkel en alleen in de week van 20 november. Een gelegenheid om hem te herdenken en nog één keer van zijn muziek en zijn ongelofelijke artistieke talent te genieten. 1987 was het jaar waarin Prince een concertfilm maakte – die hij ook zelf regisseerde – van "Sign o' the times", het album dat een van zijn grootste meesterwerken zou worden. Hiermee stond hij aan de wieg van een niet te missen evenement: 84 explosieve minuten boordevol energie, waarin hij zijn charisma als entertainer toont, geruggensteund door een gloednieuwe band die elke situatie aankan. Let op: deze voorstelling is Engels gesproken en heeft geen ondertiteling.


 

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 1 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 4 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 6 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 6 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 7 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 7 uur geleden 15
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 7 uur geleden 16
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 7 uur geleden 5