Logo texelsecourant.nl
To de Maesschalck en Frans Bik winnen vierde klaverjasdrive in Bethel
To de Maesschalck en Frans Bik winnen vierde klaverjasdrive in Bethel

Volop spanning, sfeer en tegenstellingen in Bethel

De sfeer zat er prima in tijdens de vierde klaverjasdrive bij buurthuis Bethel in Zuid-Eierland. Twaalf deelnemende koppels leverden een flinke strijd, waarvan To de Maesschalck en Frans Bik met 5620 uit drie spellen als winnaars uit de bus kwamen. Trinet en Kees Hin legden met 5470 beslag op de tweede plaats. Jan Koolhof en Jos Veeger werden derde met 5159.

Ondanks het ontbreken van vier vaste koppels was de opkomst hoog. Een aantal gelegenheidskoppels was daarmee goed op dreef. Zo wisten Jan Koolhof en Jos Veeger na een flitsende start van 1825 tegen Michel Kuip en André van de Heide een prima derde plaats te behalen. Aad Blom speelde deze gelegenheid samen met Jan Ravenstijn. In de eerste ronde scoorden zij 1918 tegen Joop Moerbeek en Marius Smit, die op 1254 bleven steken. Verrassend was het spel van Bert de Ridder en Remco Nagtegaal, die op hun beurt met 1893 Blom en Ravenstijn op 1259 lieten staan. Ook tegen Pieter van der Woude en Bert Nederlof wisten de Ridder en Nagtegaal met een nipt verschil van 30 punten de winst te pakken, waardoor zij op 4581 eindigden. Trinet en Kees Hin zetten hun eerdere opmars sterk voort en scoorden 2012 tegen Anja Zijm en Ria Ravenstijn. Daarmee grepen "de Hinnen" met 5470 de tweede plaats. Daarna herpakten Zijm en Ravenstijn zich met 2145 tegen Jan Schaap en Els de Ridder. Henk Gieze en Sieme Ran begonnen eveneens goed tegen de Ridder en Schaap, maar konden na een score van 1850 de sterke start niet vasthouden. Ook Joop Moerbeek en Marius Smit hadden hun beste spel tegen de onfortuinlijke Jan Schaap en Els de Ridder, waardoor de kampioenen van vorig seizoen dit keer geen potten konden breken. Joop Jonk en Carla Jager hadden het vooral moeilijk tegen Jan Koolhof en Jos Veeger. Tegen Frans Bik en To de Maesschalck was het koppel wat gelukkiger met de roem, waardoor Jonk en Jager op 4231 eindigden.

De algemene ranglijst na vier drives wordt aangevoerd door To de Maesschalck en Frans Bik met een gemiddelde van 5355 per speelavond. Peter Witte en Wim de Joode staan vooralsnog tweede met een gemiddelde van 5125. Dolly de Wit en Jan Koolhof bezetten met een gemiddelde van 4950 de derde plaats. De volgende drive vindt plaats op donderdag 23 november, aanvang 19.45 uur. Iedereen is welkom.

Klaverjassen Bethel
Gezellig Klaverjassen in Eierland.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga met Ouwe Sunderklaas:Reageren!