Logo texelsecourant.nl
Ceres.
Ceres. (Foto: Gerard Timmerman)

Ceres blijft gevoelig liggen in Oudeschild

De afsluiting van Ceres was gisteravond het eerste dat meteen ter sprake kwam tijdens een informatieavond in Oudeschild over de zandige waterkering bij de PH-dijk.

Vertegenwoordigers van aannemer Jan De Nul lieten zien hoe de nieuwe waterkering (plus bijbehorend nieuw natuurgebied) gaat worden en op welke manier het wordt aangelegd.

Bij het stellen van vragen bleek dat de afsluiting van Ceres voor de nieuwe waterkering nog altijd een gevoelig punt is.

Vanuit het hoogheemraadschap werd opgemerkt dat met wandelpad, fietspad en uitkijkpunten het maximale binnen het vergunbare is gedaan om recreatie in het nieuwe natuurgebied mogelijk te maken, maar daar had in het dorpshuis niet iedereen boodschap aan.


Er werden ook zorgen geuit over wat de stroming van de Texelstroom in de toekomst met het aangebrachte zand gaat doen. Frido Boom en Willem Anton Schagen wilden weten in hoeverre er is nagedacht over de gevolgen voor de visserij. Zij pleiten voor compensatie als het nieuwe gebied gevolgen heeft.

De informatie-avond, die goed bezocht werd, viel precies samen met een bijeenkomst van de dorpscommissie van Oudeschild, waardoor er in de zaal iets meer dan een uur de tijd was voor een algemeen gedeelte over de nieuwe zanddijk.

Daarna was de zaal voor de vergadering van de dorpscommissie bestemd en werd de bijeenkomst over de PH-dijk voortgezet in een andere zaal waar bezoekers één op één met vertegenwoordigers van hoogheemraadschap en aannemer in gesprek konden gaan.

Het gevolg van die combinatie was dat tijdens de algemene bijeenkomst over de dijk uiteindelijk zes minuten overbleven om vragen te stellen en dat korte tijdsbestek viel verkeerd bij diverse mensen in de zaal. Boom en Joost Albers, voorvechter van het behoud van Ceres, spraken er openlijk schande van.

Er klonk vanuit de zaal ook beklag dat de gemeente niet aanwezig was om vragen te beantwoorden.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Moet de gemeente meebetalen aan het onderhoud van fietspaden van Staatsbosbeheer.Reageren!