Leo Brama
Leo Brama Foto: Staatsbosbeheer

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Leo Brama nieuwe teamleider SBB

Divers

Leo Brama wordt per 1 oktober de nieuwe teamleider van Staatsbosbeheer op Texel.

Gebiedsmanager Trudy van der Zanden draagt de dagelijkse leiding over Staatsbosbeheer op het eiland over aan de nieuwe teamleider. De wisseling van de wacht hangt samen met een organisatorische verandering bij de dienst.

SBB: "Omdat veel onderwerpen met een belangrijke beleidsmatige inhoud en verdergaande –beslissingsbevoegdheid (grotendeels) zijn afgerond is geen gebiedsmanager met gedelegeerde bevoegdheden van het provinciehoofd meer nodig. Het gaat dan om onderwerpen als de herziening van de Ecologische Hoofstructuur (tegenwoordig Nationaal Natuur Netwerk), verkoop van erfpachtgrond en de inrichting van de nieuwe natuurgebieden. Nu is het een teamleider, zakelijk leider, waar Staatsbosbeheer de meeste behoefte aan heeft op Texel. Grotere beleidsmatige werkzaamheden of taken, zoals bestuurslid Nationaal Park Duinen van komen nu voor rekening van het provinciehoofd Riena Tienkamp."

Leo Brama komt uit het bedrijfsleven en heeft als achtergrond algemeen en commercieel management, en hij ziet vooral veel raakvlakken en overeenkomsten met zijn werk op Texel.

Zelf zegt hij daarover: "Op zich is het werk in hoofdlijnen niet wezenlijk anders, veel is juist heel herkenbaar. En ik kan mij zeer goed vinden in de visie en missie van Staatsbosbeheer. Daarnaast spreken ook de doelstellingen van Staatsbosbeheer mij aan; zoals, naast de 3 B's van beleven/benutten/beschermen, onder meer het -verder- verzakelijken en het beter zichtbaar zijn als organisatie." Hij gaat op Texel wonen: "Het leven op Texel zie ik als extra bonus voor het werken voor een mooie organisatie als Staatsbosbeheer; ik hou van strand, zee en zon, dus ik heb daar erg veel zin in!"

Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 1 minuut geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Gezichten van Noord-Holland ' bij Museum Kaap Skil Algemeen 16 minuten geleden
Afbeelding
Marc van Rijsselberghe geridderd Algemeen 29 minuten geleden 4
Afbeelding
Hennie Huisman Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 38 minuten geleden 1
Afbeelding
Lintje voor Anneke Dekker Algemeen 42 minuten geleden 3
Afbeelding
Klaas Dirk Koorn Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 2 uur geleden 16
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Peter Betsema Algemeen 2 uur geleden 56
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 17 uur geleden