Logo texelsecourant.nl
Visualisatie van de zanddijk bij de PH-polder.
Visualisatie van de zanddijk bij de PH-polder. (Foto: Hollands Noorderkwartier)

PH-dijk definitief naar Jan de Nul

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft de aanleg van de Prins Hendrikzanddijk definitief aan Jan de Nul NV gegund.

Dat heeft het hoogheemraadschap dinsdag aan het eind van de middag laten weten. Een paar weken geleden was het voornemen tot gunning aan Jan de Nul al bekendgemaakt.

De aanleg van de drie kilometer zanddijk start in de zomer van 2018. Het is onderdeel van de versterking van 17 km Waddendijk. De andere 14 km wordt door Combinatie Tessel (Boskalis en KWS Infra) gerealiseerd.

Donderdagavond 12 oktober houdt het hoogheemraadschap een informatiebijeenkomst in 't Skiltje in Oudeschild. De aannemer licht daar de plannen voor de PH-dijk nader toe.

De inloop van de avond begint om 19.30 uur. Om 20.00 uur wordt er een presentatie gegeven. Daarna staan medewerkers van Jan de Nul en Hollands Noorderkwartier klaar om vragen te beantwoorden.

Volgens het hoogheemraadschap worden met de aanleg van de zanddijk twee vliegen in één klap geslagen. "Een toekomstbestendige waterkering in de vorm van duinen én het verbeteren van de natuurwaarden in de Waddenzee. Zodat Texelaars ook in de toekomst veilig kunnen wonen, werken en recreëren op het eiland."

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!