Het voormalige Talk of The Town, nu Ribhouse Texel.
Het voormalige Talk of The Town, nu Ribhouse Texel. Foto: Facebook Ribhouse Texel.

Langeveld wint strijd Talk of The Town

Juridisch

Frits Langeveld heeft de juridische strijd om het voormalige Talk of the Town in De Koog op alle fronten gewonnen. Huurders Paul en Rosalinda van Dijk moeten het pand binnen een week verlaten en aan hem overdragen. Daarnaast moeten zij hem over 2016 en 2016 een bedrag van ruim 75.000 euro aan achterstallige huurpenningen betalen.

Dit heeft de voorzieningenrechter in Alkmaar donderdag besloten. Van Dijk moet een boete van 5.000 euro betalen voor elke dag dat hij in gebreke blijft. In de komende week moet hij de buitenkant van het restaurant bovendien terugbrengen in de oorspronkelijke kleur. Elke dag dat hij daarmee te laat is, kost hem nog eens 500 euro. Daarnaast moet hij alle gegevens die van belang zijn voor de exploitatie van het restaurant aan Langeveld overdragen.

Twee weken geleden vroeg Langeveld de rechter het huurcontract te mogen verscheuren, nadat hij begin januari in een andere procedure al de exploitatieovereenkomst had laten beëindigen. Alleen door een verkeerde omschrijving in de dagvaarding bleef de huurovereenkomst toen nog in stand. De naam van het restaurant, dat noodgedwongen verder moest met een andere formule, werd toen veranderd in Ribhouse Texel en kreeg aan de buitenkant een andere kleur.

Van Dijk betaalde een omzetafhankelijke huur, maar kon desondanks niet aan de verplichtingen voldoen. Langeveld wilde om die reden voor de drukke zomerperiode van het huurcontract af. Het huurcontract was het enige dat beide partijen, die al geruime tijd in onmin met elkaar leven, formeel met elkaar verbond.

Hoewel het gevecht om het restaurant lijkt gestreden, geldt dat voor de strijd om de achterstallige huur over de periode van 2012 tot en met 2014 nog allerminst. Langeveld claimt nog een kleine 60.000 euro over die jaren, waarin de partijen elkaar volgens Van Dijk aan het einde van het jaar over en weer steeds finale kwijting verleenden. Langeveld betitelt dat verhaal als onzin. In die zaak moet de rechter nog een beslissing nemen.

In een reactie op de uitspraak laat Langeveld donderdag weten dat hij in zijn netwerk op zoek gaat naar een andere kandidaat om het restaurant te exploiteren. Na het Paasweekeinde gaat het een paar weken dicht voor een interne verbouwing, zo stelt hij.

Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 1 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 3 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 3 uur geleden 6
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 4 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 4 uur geleden 7
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 4 uur geleden 9
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 4 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 5 uur geleden 15