Een leerling bezig met een zandsculptuur.
Een leerling bezig met een zandsculptuur. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Laatste voorbereidingen voor Uitmarkt

Algemeen

Met nog één dag te gaan tot de Uitmarkt zijn leerlingen van de OSG in Den Burg momenteel bezig met de laatste werkzaamheden van de Kunstweek.

Leerlingen Hugo Sambrink, Aya Aboudi, Giovanni Coevert en Bries Albers doen er dagelijks verslag van. Onderstaand deel 3.

Vandaag worden bij de meeste workshops de puntjes op de i gezet. Wij zijn vandaag naar dorpshuis De Waldhoorn geweest; daar zijn de leerlingen bezig met een toneelstuk.

De leerlingen hebben zelf ervoor gekozen om een toneelstuk te maken. Ook hebben ze zelf het verhaal geschreven met natuurlijk behulp van de studenten die hen begeleiden . Morgen op de uitmarkt gaan ze het toneelstukje spelen.

Op school zijn ze in een van de workshops een eigen god aan het verzinnen. Daarbij bedenken ze een kracht die een god heeft en de omgeving waar die zich bevindt. We hebben aan een paar studenten gevraagd hoe ze vinden dat het tot nu toe gaat en of de leerlingen het naar hun zin hebben.

Sommige studenten willen een lerarenopleiding gaan doen na het mbo of hbo, dus die zijn heel blij met de mogelijkheid die ze hier hebben om les te geven. Een paar studenten vonden het in het begin wel wat spannend om les te geven, maar toch gaat het heel goed en zijn de leerlingen heel enthousiast.

De leerlingen zijn heel zelfstandig en gedreven. Ze zijn blij met de keuze die ze hebben gemaakt en vinden het leuk om wat anders te doen dan ‘normale’ lessen op school. Er wordt verder binnen op de muur geschilderd. Zandkastelen en tempels worden gebouwd en het ruikt heerlijk naar pannenkoeken en macarons. Er wordt ook gedanst en genaaid. We hebben allemaal zin in vrijdag! Jullie hopelijk ook!

De Kunstweek op de OSG wordt afgesloten met een Uitmarkt die vrijdagochtend gehouden wordt van 9:15 tot 11:30 uur in het gebouw aan de Haffelderweg. De Uitmarkt kan door heel Texel worden bezocht.

Afbeelding
Woontij zoekt een huurheld met een hart van goud! Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Haarherstel en meer bij Boutique Salon Texel Gezondheid 5 uur geleden 5
Afbeelding
Texel nog gevrijwaard van blauwtong Algemeen 8 uur geleden 7
Afbeelding
Expendables en Sinterklaasfilms Algemeen 11 uur geleden 2
Afbeelding
“Zien waar je afgeweken bent van je eigen basis" Gezondheid 13 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 28 september 2023 Algemeen 28 sep., 18:00 1
Afbeelding
Aron Zeeman genomineerd als mediatalent van het jaar Algemeen 28 sep., 13:30 54
Afbeelding
Annelies helpt met genezen van onzichtbare blauwe plekken Gezondheid 28 sep., 08:30 2