Afbeelding

‘Verpleegzorg zoveel mogelijk op Texel’

Politiek

Hart voor Texel heeft als nieuwe partij door de korte voorbereidingsperiode op de verkiezingen niet alle onderwerpen even uitgebreid kunnen verwerken in het programma. Dat betekent overigens zeker niet dat wij de onderwerpen die spelen in het sociaal domein van minder belang vinden. We willen daarom ook een aantal punten m.b.t. het welzijn van de Texelaars bij de kiezer onder de aandacht brengen.

Erik Polderman “ Allereerst vinden wij het zeer belangrijk dat de verpleegzorg zoveel mogelijk op het eiland plaatsvindt. De plannen van Omring, om een nieuw verpleeghuis te bouwen op de locatie waar nu de Vrije School Stella Maris gevestigd is, is een uitstekend idee. Het is van belang dat er voldoende ruimte is om de Texelse ouderen die zorg nodig hebben op Texel opgevangen kunnen worden. Dat moet op een goede manier worden georganiseerd, zodat zij niet de laatste jaren van hun leven aan de overkant moeten doorbrengen met alle gevolgen van dien. Familieleden moeten dan op en neer reizen en kunnen niet op ieder moment van de dag hun geliefden zien. Daar willen we ons hard voor maken dat dit niet meer gebeurt”.

Hart voor Texel heeft een Hart voor alle Texelaars en juist ook voor diegene die een extra zetje nodig hebben. We vinden dan ook dat:

1. Verpleegzorg voor ouderen op Texel zelf georganiseerd moet worden zodat zij niet de laatste jaren aan de overkant moeten doorbrengen. 

2. We onder voorwaarden tijdelijke kangoeroe woningen moeten kunnen toestaan.

3. We moeten investeren in zorgpersoneel en huisvesting voor deze doelgroep.

4. We moeten investeren in meer specialistische zorg op het eiland.

5. Er een extra huisartsenpost in het hoogseizoen voor toeristen nodig is. Bij voorkeur in De Koog. Op deze manier ontlasten we de reguliere zorg voor de Texelaar.

6. We meer moeten doen aan preventie (jongeren en ouderen meer kunnen laten bewegen).

7. Sporten stimuleren door dit financieel aantrekkelijk te maken, maar ook de bereikbaarheid van sportaanbieders te vergroten. 

8. We een goede verbinding blijven behouden met het ziekenhuis in Den Helder en dat daar tevens georganiseerde opvang voor patiënten en begeleiders komt die de nacht in Den Helder moeten doorbrengen.

9. We moeten investeren in jeugdzorg. We moeten goed met de jongeren en de zorg die zij nodig hebben omgaan. En bij voorkeur op Texel zelf.

Ons verkiezingsprogramma is te vinden op www.hartvoortexel.nl

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 2 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 5 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 7 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 7 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 8 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 8 uur geleden 17
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 9 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 9 uur geleden 5