Afbeelding

Jan Nico van der Ploeg nr 6 op de lijst CDA Texel

Politiek

Ik ben een geboren en getogen Texelaar. Geboren in Den Burg, maar ik woon al 30 jaar Oudeschild. Een pracht dorp met een pracht haven, die ook echt in bedrijf moet blijven. 

Van beroep ben ik ICTer, ik heb de opleiding Telematica gevolgd aan de MTS in Alkmaar. Ik reise toen op en neer vanaf Texel, ik ben zo’n jongere die tijdens en na mijn opleiding op Texel wilde blijven wonen. In die tijd was het niet moeilijk om een baan te vinden, net als nu, maar ook het vinden van een huis was toen heel goed te doen. Heel anders dan nu. Daarom zijn wij een groot voorstander van nieuw bouwen voor starters. Overigens zouden wij willen dat dit rechtstreeks door de gemeente wordt aangepakt, omdat het daardoor ook betaalbaar kan blijven.

Sinds een jaar of vijf ben ik bestuurlid van het CDA Texel, het laatste half jaar ben ik voorzitter. Dit is een heel inspirerende periode om zo direct betrokken te zijn bij het besturen van het eiland. Alle Texelaars zien nu heel goed wat er goed gaat en wat veel beter kan. Wij hebben nu tien enthousiaste mensen op de lijst, die allemaal actief zijn binnen het CDA Texel: leden van de huidige raad, van de steunfractie en leden van het bestuur. Samen hebben we een mooi verkiezingsprogramma geschreven, waarmee we zoveel mogerlijk resultaat willen behalen. U vindt dat op op www.CDATexel.nl.

Ik wil graag mijn steentje bijdragen en daarom ben ik ook nog bestuurlijk actief binnen verenigingen, zoals voor de Stichting Roparun Texel. Ik loop zelf niet, ik ga meestal op de fiets mee als begeleider. Daarnaast ben ik voorzitter van de Zwemclub Texel. Zelf zwem ik recreatief, elke week wel een paar keer. Vroeger vaak samen met mijn dochters, voordat ze naar de overkant gingen om te studeren. Calluna was de afelopen twee jaar af en aan voor ons open. Nu gaan we weer beginnen in Molenkoog. Ik verheug me er enorm op en met met mij denk ik heel veel mensen. Het is zo goed voor de gezondheid en leeftijd speelt geen rol! Zelfs minder valide mensen kunnen er terecht en krijgen de nodige hulp. Het zou mij heel wat waard wezen als het zwembad standaard open kon van maart tot en met beging oktober. Er zijn namelijk best mogelijkheden voor een tijdelijke overkapping in voor- en naseizoen.

Zoals je ziet sport ik graag en ik fiets ook heel wat af op de racefietsen of de mountainbike. Heel goed dat we op Texel het mountainbikepad hebben gerealiseerd, zodat de bikers niet alles meer aan gort hoeven te rijden. En ook heel goed dat we begonnen zijn om de fietspaden op te knappen. Of het veel zal helpen om het autoverkeer terug te dringen weet ik niet, maar het is wel heel fijn dat we ook de fiets kunnen nemen voor een mooi rondje!

Overigens, het zou ook wel wat waard wanneer de verkeerssituatie in Den Helder van en naar de boot kan worden verbeterd. Als je vaker naar de overkant moet, heb je echt last van de opstoppingen. Als de gemeente kan helpen bij het oplossen daarvan, moeten we dat zeker doen. 

Nog een paar dagen en dan zijn de gemeenteverkiezingen. We willen zoveel mogelijk voor de gemeente betekenen en we gaan dan ook voor drie zetels. We open dat het lukt!

Hartelijke groet van Jan Nico van der Ploeg, voorzitter CDA afdeling Texel

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 2 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 5 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 7 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 8 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 8 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 9 uur geleden 21
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 9 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 9 uur geleden 5