Afbeelding
Foto: Rob Hopster

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Rob en Sander gaan Oekraïners helpen

Algemeen

Rob Hopster en Sander Huiskamp vertrekken donderdagochtend richting de Pools-Oekraïense grens om hulpgoederen te brengen. Op de terugweg nemen zij vluchtelingen mee. Ze zijn nu per direct op zoek naar Texelaars die daar mensen hebben die hierheen willen komen. 

“In plaats van een weekend thuisblijven, kan ik ook heen en weer rijden om goederen te brengen en mensen mee terug te nemen. Toen ik kennissen uit Amersfoort hierover vertelde, sloten zij zich direct aan. We gaan dus met drie busjes. We blijven aan de NAVO-kant van de grens en gaan niet zelf Oekraïne in, maar hebben daar contacten die wel het land in gaan met de spullen die wij meebrengen. De vluchtelingen pikken we ook daar op. Zijn er Texelaars die kennissen of familie aan de grens hebben, neem contact met ons op en dan kijken we samen wat we kunnen doen”, vertelt Rob. 


De Texelaar vervolgt dat ze niet met een lege bus die kan op willen rijden. “Die bus moet vol. Dus als mensen nog spullen hebben en die te laat waren voor de andere inzameling van de afgelopen weken, neem contact met ons op.”

Wie geen goederen heeft, maar wel iets wil doen kan ook geld overmaken. “Dat kun je natuurlijk via Giro 555 doen, maar je kunt het ook aan ons overmaken. Daarvan worden dan ter plaatse goedkoper goederen ingekocht. Via ons Instagram-account is te volgen waar het geld aan wordt uitgegeven.”

Rob en Sander organiseren de actie vanuit Tafel 202 Texel die nu in oprichting is. Klik hier voor de website van de landelijke/ overkoepelende organisatie. Volgens Rob hebben ze goed contact met de gemeente over de actie.

Afbeelding
Eigenwijs biertje bij Jumbo Texel Algemeen 9 uur geleden 6
Afbeelding
Binnenlocatie in nieuwe 'Terug in de tijd' Algemeen 12 uur geleden 6
De versierde optocht door Oosterend, voorafgegaan door de drumband.
Regen deert Koningsdagvierders niet Algemeen 14 uur geleden 6
Afbeelding
Texel 7 zaalvoetbalkampioen Sport 14 uur geleden 10
Aansprekende bewegwijzering in Castricum.
De Lezersfoto - De juiste richting Algemeen 17 uur geleden 2
Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 26 apr, 20:00
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 26 apr, 17:00
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 26 apr, 15:10