Afbeelding
Foto: Stefan Krofft

Texels Belang: Raadslid William Witte

Algemeen Vanuit de lokale politiek

Wie ben je?

Ik ben William Witte, 57 jaar oud en al bijna 33 jaar getrouwd met Carla Vlaming. Wij hebben 3 kinderen, Kevin, Danique & Bibi en sinds begin van dit jaar zijn wij opa & oma geworden.

Alleen Bibi woont nog thuis bij ons op de Anne Frankstraat, een geweldig buurtje met rondom super fijne buren.

Wat doe je voor werk en wat zijn je hobby’s?

Mijn werkzaamheden bestaan uit het beheer van vastgoed, bemiddel ik in aan- en verkoop van woonhuizen, bedrijfspanden en bedrijven. Ook bouw en verbouw ik als projectleider voor derden woonhuizen en bedrijfspanden.
Tevens adviseer ik bedrijven compleet (beleid, personeel, automatisering, financiering e.d.). In mijn vrije tijd wandel ik graag met Carla en ons hondje Nova over het eiland.

Hoe sta je in het leven?

Kan wel zeggen dat ik heel positief in het leven sta, ik waardeer alles en ben altijd nieuwsgierig wat de dag van morgen ons brengt. De komende jaren zal ik mij meer gaan inzetten voor de gemeenschap waar ik ontzettend veel zin in heb. 

Wat wil je kwijt in het kader van de lokale verkiezingen?

Gedurende de afgelopen 4 jaar ben ik raadslid namens Texels Belang. Een mooie ervaring welke ik niet had willen missen. Wij hebben in deze 4 jaar veel bereikt zoals het openstellen van het fietspad bij Ceres, de bouw van het Onderwijs Centrum Texel (OCT), er ligt een mooi plan voor het opknappen van wegen en fietspaden en veel is al uitgevoerd waardoor ons eiland straks echt weer een super veilig fietseiland zal zijn. In de toekomst komt er een Gezondheidsplein (gebouw waarin de apotheek, dokters, fysio, e.d. worden gehuisvest) en een nieuw Cultuurcentrum waarin o.a. Artex en de bibliotheek gaan komen. Ook is er zekerheid om de komende jaren 500 nieuwe woningen te bouwen. Maar ook de renovatie van de Atletiekbaan en het achterlaten na deze periode van een zeer gezonde financiële gemeente Texel geeft mij voldoening.

De komende jaren willen wij een digitale verkeersverwijzing (dus minder verkeersbewegingen in de dorpen) en een mogelijkheid voor Texelaars om bij een (acute) ziekenhuisopname te overnachten in Den Helder. Maar ook willen wij op Texel een school met woonmogelijkheden (campus) met de sector Toerisme, Horeca, Bouw en Zorg. Wat ons betreft meer opleidingen verzorgen op Texel; opleiden – wonen – werken. Tevens moet er meer aandacht zijn voor de dorpscommissies, jeugdclubs en verenigingen en waar nodig meer financiële ondersteuning. Vanzelfsprekend moeten er meer woningen worden gebouwd maar dan moeten wij wel “out of the box” durven te denken want de landelijke partijen hebben de afgelopen 20 jaar zoveel regels en blokkades opgesteld en men roept van alles maar er verandert niets! 

Altijd voor de verkiezingen smijten de landelijke partijen met geld om stemmen te trekken maar stop om hierin te blijven trappen. De landelijke partijen hebben eigen marketingafdelingen en verkrijgen financiële ondersteuning (ons belastinggeld), Texels Belang moet dit allemaal zelf verzorgen! Texels Belang zet zich al ruim 50 jaar in voor ons mooie eiland en wat mij betreft blijven wij dit nog heel lang doen. Stem lokaal, stem Texels Belang.

Bekijk wat wij de afgelopen jaren hebben bereikt én wat we de aankomende periode willen bereiken op www.texelsbelang.nl

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 8 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 11 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 14 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 15 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00