Afbeelding
Foto: Gertha Wessels

Anita Huisman: “Uit verschillende meningen komen vaak de beste beslissingen”

Algemeen Vanuit de lokale politiek

Naam: Anita Huisman uit Oudeschild

Leeftijd: 60 jaar

Is er ien von: Overkanter, maar kwam sinds 1980 veel op Texel en is er vijf jaar geleden definitief naar toe verhuisd

Achtergrond: Getrouwd met Peter. “We zijn al bijna 42 jaar samen. Ik heb hem op Texel leren kennen. We hebben altijd in Amsterdam gewoond, waar Peter een sleepdienst had met eigen schepen.”

Beroep en hobby’s: Anita begon ooit als zwemlerares, maar werd al snel reisleidster in het buitenland. Daarna had ze leidinggevende functies bij de Bijenkorf, Praxis en Mediamarkt, tot haar vertrek naar Texel in 2007. “Ik wilde iets voor mezelf, liefst weer in de toeristische sector. Het werden de TukTuks. Ik begon met tien stuks, ik heb er nu tweeëntwintig.” Tijd voor hobby’s is er nu nauwelijks. Ze wil dolgraag haar eigen tuin onderhouden en houdt van wandelen.

’Half’ is niet van toepassing op Anita. Ze gaat er altijd voluit voor, bij alles wat ze doet. Een workaholic met het hart op de tong. Ze is 60 geworden en wil haar bedrijf verkopen om het wat rustiger aan te gaan doen, samen nog te genieten. Hoewel ‘rustig’ in haar geval relatief is. “Als ik mijn bedrijf niet meer heb, heb ik misschien ook meer tijd om me in de politiek te verdiepen. Ik heb wel altijd leidinggevende functies gehad, maar geen bestuurlijke. Ik heb veel werkervaring opgedaan in diverse functies en ben redelijk allround inzetbaar. Ik ben een echte organisator.”

Geen teamplayer

Anita werd gevraagd voor de VVD-lijst. Haar sympathie ligt al vele jaren bij deze partij. Ze zegt eerlijk dat ze graag alleen werkt en soms als einzelgänger kan worden beschouwd. “Ik ben niet echt een teamplayer. Maar ik ben wel heel direct en duidelijk. Ik zeg waar het op staat. Als ik vind dat het zo is, dan ben ik super helder waarom ik dat vind. Maar ik laat iedereen in zijn waarde om zijn eigen mening. Juist uit die verschillende meningen komen vaak de beste beslissingen.”

Samenhang

Het grotere plaatje is waar zij aandacht voor wil vragen. “Er wordt wel van alles geroepen over wat er moet gebeuren, maar de samenhang ontbreekt. Meer huizen bouwen, ouderen op Texel zorg kunnen bieden, de snelheid van 80 naar 60 kilometer op de wegen…allemaal leuk, maar het heeft consequenties. Meer huizen betekent bevolkingsgroei. Meer mensen betekent dat je ook andere voorzieningen daarop op moet aanpassen. De vergrijzing nu en in de toekomst. Maar ook de toekomstige oudere moet zijn plek op Texel kunnen behouden. Doorstroming van de jongere betekent dan ook doorstroming van de oudere naar een verzorgings-, bejaarden- of aanleunwoning. Maar dan wel op hun eigen eiland. Pak het totale plaatje aan. Dus ook bouwen voor de ouderen. Dat wordt in mijn ogen onderschat. Je kunt niet alleen de speerpunten eruit halen.”

Anita wil mensen aan het denken zetten. “Aan de ene kant willen we alles zo houden zoals het is, ook wat betreft de natuur. Aan de andere kant wil men meer huizen en dus groei. Dat kan niet zonder dat je inboet op die beperkte ruimte. Je moet wat inleveren, je kunt niet allebei behouden.”

Bent u nieuwsgierig naar onze kandidaten op de kieslijst en ons verkiezingsprogramma?
Klik hier voor Team #VVDTexel voor een stabiel en zelfstandig Texel

Afbeelding
“Vrijwilligste vrijwilligers" koninklijk onderscheiden Algemeen 2 uur geleden 15
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Projectassistent/ medewerker Grondzaken Algemeen 5 uur geleden 1
Afbeelding
Binnenlands Bestuur werpt zich op Emmalaan Algemeen 5 uur geleden 1
Afbeelding
Cursus strandvondsten bij Ecomare Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Teamleider Inrichting & Beheer Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
'Zesde man' moet het verschil maken Algemeen 9 uur geleden 3
Afbeelding
Laatste herinnering Om (niet-) akkoord te geven RPV Texel Verenigingen 10 uur geleden
Afbeelding
Volop nieuwe films Cinema Texel Algemeen 12 uur geleden