Afbeelding
Foto: Gertha Wessels

Dennis van der Kooi: “Steun lokale ondernemers”

Algemeen Vanuit de lokale politiek

Naam: Dennis van der Kooi uit Den Burg

Leeftijd: 24 jaar. “Inderdaad, de puppy van het gezelschap”

Achtergrond: Media-ondernemer met een Texelse vriendin

Is er ien von: 

Kees-Jaap en Aaf van der Kooi. “Mijn opa was ooit al VVD raadslid en wethouder op Texel, mijn overgroot opa raadslid en mijn vader penningmeester van de partij. Dus ik heb dat liberale in mijn genen.”

Beroep en hobby’s: 

Zijn jeugd bracht Dennis half op Texel en half in Spanje door, waar zijn ouders ook een huis hebben. Op zijn 16e ging hij negen maanden naar Oxford in Engeland om de taal bij te spijkeren. Hij reisde door naar het Canadese Toronto en kwam na drie maanden terug naar Texel, waar hij op zijn 17e een eigen bedrijf begon. “Ik ben op mijn 15e als hobby al begonnen met wat ondernemen. Dat begon met een paar euro omzet per dag. Maar dat groeide zo snel dat ik daar alles mee heb opgezet. Ik heb nu dus al zeven jaar officieel een eigen mediabedrijf. Dat is ook meteen mijn hobby, naast wat activiteiten zoals zaalvoetbalclub FC Ik Moet Niks, waarbij we vooral uitblinken in de derde helft…”

Hij is als zeer jonge, maar toch al doorgewinterde ondernemer gewend om de jongste van een groep te zijn. Dat vormt voor hem absoluut geen belemmering. TexelVrienden, dat is het internet platform waar Texelaars Dennis misschien van kennen. “Eerst was mijn bedrijf vooral gericht op internationale en landelijke platformen, maar ondernemen op het eiland heeft altijd gekriebeld bij mij. TexelVrienden wil Texelaar en gast laten zien wat er te doen is op Texel, wie de mensen op Texel zijn en nog veel meer.” Hij begon daarnaast met vrienden de zaalvoetbalclub, met twee ‘doelgericht in de derde helft’, waar hij voorzitter van is. Tot zover zijn bestuurlijke ervaring. Hij zag de standpunten van de lokale VVD voor komende verkiezingen en besloot mee te doen. “Mijn vader zei dat als ik ergens wat van wil vinden, ik er ook wat mee moet doen. Ik vond dat hij daarin gelijk had. Daar komt nog bij dat ik Nick Ran een heel sterke wethouders kandidaat en lijsttrekker vind, dus die wil ik graag steunen.”

Koop lokaal

Het bouwen van extra woningen is het eerste wat Dennis noemt als speerpunt. Dennis is fervent tegenstander van windturbines op het eiland. “Dat ziet er toch vreselijk uit? Dat moet je hier echt niet willen.”

Maar waar hij echt voor op de banken wil is het ondersteunen van de ondernemers op Texel. “Lokaal kopen, dat kan ik niet vaak genoeg herhalen. Steeds meer mensen bestellen via websites spullen die ze ook gewoon om de hoek kunnen halen. Als je wilt dat het winkelbestand op peil blijft, dan is dat een voorwaarde. Als je al je kleren of woonaccessoires via internet laat komen, zijn er straks geen leuke shops meer op Texel. Ik vind dat mensen dat meer moeten beseffen. Het zou mooi zijn als ook de gemeente hier een stimulerende rol in zou kunnen spelen.”

Stemmers

Hoewel hij nog niet zo hoog op de lijst staat, is de kans groot dat Dennis stemmen krijgt van zijn zaalvoetbalvrienden en andere jongeren, die het een goede zaak vinden dat er meer jeugd op de lijst staat. Hij moet lachen om het idee, maar is wel serieus over zijn deelname.

Bent u nieuwsgierig naar onze kandidaten op de kieslijst en ons verkiezingsprogramma?
Klik hier voor Team #VVDTexel voor een stabiel en zelfstandig Texel

Afbeelding
Optredens jeugdorkesten Amsterdam en Texel Cultuur 3 uur geleden
Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp.
Vijfde collectieve zonnedak komt op het Eierlandsche huis Algemeen 6 uur geleden
Op het strand.
Terreinbeheerders in actie voor strandbroeders Algemeen 8 uur geleden 4
De hulpgoederen zijn aangekomen in het Roemeense Pucioasa.
Hulptransport Texel aangekomen in Roemenië Algemeen gisteren
Afbeelding
TESO zoekt nieuw lid Raad van Commissarissen 14 mei, 14:00 1
Afbeelding
Open opstapavond kartbaan Sport 14 mei, 07:50 2
Afbeelding
Tweede Texelse Popkorendag op 2 juni Cultuur 13 mei, 20:40
Emmie Monster trapt zaterdag het nieuwe seizoen van Emmies ijs af.
Emmies ijs opent seizoen met ijsfeest bij De Waddel Algemeen 13 mei, 16:30