Afbeelding

Artex vanaf vandaag weer volledig geopend

Algemeen

Het leeuwendeel van de cultuursector moet helaas nog wachten op versoepelingen, maar bij Artex mogen de online lessen vanaf vandaag weer plaatsmaken voor live lessen. Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag weer instromen op alle lopende cursussen. Daarnaast starten vanaf deze week diverse korte cursussen. Van tekenen tot yoga, van drummen tot poëzie, er is voor elk wat wils. Een kleine greep uit de cursussen die deze en volgende week van start gaan:

Muziek & dans voor peuters
Heerlijk met je (klein)kind genieten van muziek, spel én dans! Niet alleen leuk en leerzaam, maar ook erg goed voor de taalkundige, muzikale en motorische ontwikkeling van het kind. De lessen zijn gebaseerd op thema’s die aansluiten bij de beleving en fantasie van de peuters. Start: dinsdag 18 januari om 9.30 uur.

TikTok® Dance (7-12 jaar)
We gaan samen TikTok® moves leren en daarbij maken we een choreografie. Als we goed hebben geoefend, filmen we de moves en houden we regelmatig een challenge! Hierbij besteden we ook aandacht aan het ontwikkelen van muzikaliteit en uitstraling. Start: vrijdag 21 januari om 13.15 uur.

Wereldkoor
Het Wereldkoor zingt muziek uit alle windstreken; van Afrika tot Zuid-Amerika en verder! Het koor is bedoeld voor beginnende en geoefende zangers van verschillende culturen. Niet moeilijk, wel gericht op een goede samenklank. Elke stem uit elke taal is welkom. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is niet noodzakelijk. Start: dinsdag 25 januari om 19.15 uur, om de week les.

Dansparcours
Dansparcours is een combinatie van dans, krachtoefeningen en conditie opbouwen. We dansen op lekkere beats, afgewisseld met oefeningen die je uithoudingsvermogen verbeteren. Start: vrijdag 21 januari om 19.10 uur.

Tekenen kun je leren!
Wil je vakkundig en mooi leren tekenen? Of gewoon je creativiteit vergroten en de wereld op een nieuwe manier leren zien? Dan is deze cursus iets voor jou! Grotendeels gebaseerd op de populaire tekenmethode van de Amerikaanse kunstenaar Dr. Betty Edwards. Je leert hoe je je rechterhersenhelft inzet om tot creatievere resultaten te komen. Start: woensdag 26 januari om 19.30 uur.

Cesar Fit
Onder professionele begeleiding van een Cesar-Mensendieck oefentherapeut wordt op een verantwoorde én leuke manier gewerkt aan houding, rompstabiliteit en conditie. Zeer geschikt voor mensen met rug-, nek- en/of bekkenklachten. Start: woensdag 19 januari om 8.45 uur.

Kennismaking met drummen (8-12 jaar)
Zit jij altijd overal op te tikken en lijkt drummen op een echt drumstel je helemaal te gek? Dan is drumles misschien wel iets voor jou! Tijdens deze korte cursus ontdekken we spelenderwijs jouw ritmegevoel en de basisbeginselen van het drummen. Je leert o.a. een ritme met fill, het eenvoudig meespelen op een liedje en ook hoe je dat thuis zonder drumstel kan oefenen. Start: donderdag 27 januari om 16.00 uur.

YinYoga
Wil je weer in contact komen met je lichaam? Doe dan mee met Yin Yoga. Dit is een zachte vorm van yoga waarin de houdingen langer worden vastgehouden met als doel bindweefsel en gewrichten te versoepelen en te versterken. Yin Yoga is een jaarcursus waarop je op elk gewenst moment kunt instromen. Lesdag en -tijd: donderdag om 9.00 uur en 10.00 uur

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Artex. Hier is ook het volledige cursusaanbod te vinden.

Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 1 uur geleden 24
Afbeelding
Tentoonstelling 'Gezichten van Noord-Holland ' bij Museum Kaap Skil Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Marc van Rijsselberghe geridderd Algemeen 1 uur geleden 9
Afbeelding
Hennie Huisman Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 1 uur geleden 15
Afbeelding
Lintje voor Anneke Dekker Algemeen 1 uur geleden 6
Afbeelding
Klaas Dirk Koorn Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 3 uur geleden 27
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Peter Betsema Algemeen 3 uur geleden 76
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 19 uur geleden