Burgemeester Uitdehaag:
Burgemeester Uitdehaag: Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Nog geen standpunt burgemeester over handhaving winkels

Algemeen

De burgemeester heeft begrip voor de actie de Texelse ondernemers. Hij is van mening dat er meer mogelijk gemaakt moet worden voor deze groep en dat er meer oog moet zijn voor de economische en emotionele impact van de maatregelen, overigens ook voor alle andere groepen in de samenleving zoals scholen, jeugd en de cultuursector. Hij kan en wil echter geen expliciet ‘ja’ of ‘nee’ zeggen op de vraag of er zaterdag gehandhaafd wordt bij ondernemers die toch de deuren openen. Hij trekt hierbij één lijn met andere burgemeesters in de regio. Mogelijk dat er morgen wel een antwoord volgt op deze vraag.

Volgens een woordvoerder van de gemeente blijft hij zich inspannen om, als de winkels niet gewoon open kunnen, winkelen op afspraak of een beperkt aantal mensen per m2 mogelijk te maken. Ook horecabedrijven zouden met placeren bijvoorbeeld, weer meer ruimte moeten kunnen krijgen. Vanmiddag volgt hierover een gezamenlijk statement van alle burgemeesters uit de regio Noord Holland Noord. Texel doet hier aan mee.

De zorgen over de lockdown leven maatschappelijk breed. Hij herhaalt dat een heldere visie op corona vanuit Den Haag nodig is en er uitlegbare keuzes gemaakt moeten worden. 

“Hierbij is het ook belangrijk dat mensen die zorg bieden en de mensen die zorg nodig hebben zich gehoord blijven voelen in deze discussie. De burgemeester is er voor alle Texelaars”, stelt de gemeente in een statement aan alle pers,

Afbeelding
“Vanaf begin duidelijk dat brug niet tijdig klaar zou zijn" Algemeen 1 uur geleden 6
Afbeelding
Rook- en stookverbod in natuur Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Flair treedt op in café De Kuip Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Grijp jij deze kans? Gewoon doen! Kom werken bij De Krim Texel! Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Terrasje pakken met RPV Texel Verenigingen 7 uur geleden
Afbeelding
Lappendeken Postweg leidt opnieuw tot vragen Algemeen 8 uur geleden 7
Afbeelding
Online specialist en Webbeheerder Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Slootjesdagen bij De Marel Algemeen 10 uur geleden