Burgemeester Uitdehaag:
Burgemeester Uitdehaag: Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Nog geen standpunt burgemeester over handhaving winkels

Algemeen

De burgemeester heeft begrip voor de actie de Texelse ondernemers. Hij is van mening dat er meer mogelijk gemaakt moet worden voor deze groep en dat er meer oog moet zijn voor de economische en emotionele impact van de maatregelen, overigens ook voor alle andere groepen in de samenleving zoals scholen, jeugd en de cultuursector. Hij kan en wil echter geen expliciet ‘ja’ of ‘nee’ zeggen op de vraag of er zaterdag gehandhaafd wordt bij ondernemers die toch de deuren openen. Hij trekt hierbij één lijn met andere burgemeesters in de regio. Mogelijk dat er morgen wel een antwoord volgt op deze vraag.

Volgens een woordvoerder van de gemeente blijft hij zich inspannen om, als de winkels niet gewoon open kunnen, winkelen op afspraak of een beperkt aantal mensen per m2 mogelijk te maken. Ook horecabedrijven zouden met placeren bijvoorbeeld, weer meer ruimte moeten kunnen krijgen. Vanmiddag volgt hierover een gezamenlijk statement van alle burgemeesters uit de regio Noord Holland Noord. Texel doet hier aan mee.

De zorgen over de lockdown leven maatschappelijk breed. Hij herhaalt dat een heldere visie op corona vanuit Den Haag nodig is en er uitlegbare keuzes gemaakt moeten worden. 

“Hierbij is het ook belangrijk dat mensen die zorg bieden en de mensen die zorg nodig hebben zich gehoord blijven voelen in deze discussie. De burgemeester is er voor alle Texelaars”, stelt de gemeente in een statement aan alle pers,

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 19 uur geleden 37
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 20 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53