Logo texelsecourant.nl
Foto: www.alliantieleeftijdsgrens.nl
Foto: www.alliantieleeftijdsgrens.nl

Alcoholbandjes krijgen landelijk succes

Het project met de leeftijdsbandjes in De Koog, dat deze zomer werd gelanceerd door Arnold 'Kets' Kaercher en Marcel Talsma heeft landelijke bekendheid verworven. Gisteren was Kets aanwezig bij de lancering van de Alliantie Naleving Leeftijdsgrens Alcohol in Den Haag. 

Het project kwam in de landelijke aandacht via Koninklijke Horeca Nederland. Kets, de eigenaar van eetcafé Sjans in De Koog, zit in het bestuur van de Texelse afdeling. "De nieuwe alliantie is geïnitieerd door organisaties die direct en indirect betrokken zijn bij de verkoop van alcohol. Door middel van de website www.alliantieleeftijdsgrens.nl zal de alliantie zich de komende jaren inzetten om de leeftijdscontrole en -naleving verder te verbeteren", zo valt te lezen op deze website. staatssecretaris Van Rijn was bij de lancering online. 


Burgemeester Michiel Uitdehaag bij de lancering van de leeftijdsbandjes in De Koog. 

De  alliantie is blij met het initiatief van Kets en Talsma dat horecabreed gedragen werd in De Koog: "Bij elk van de aangesloten organisaties zijn legio goede voorbeelden te noemen van bedrijven en ondernemers die zich goed hebben aangepast aan de nieuwe wetgeving. Zo heeft de plaatselijke horeca in De Koog op Texel een unieke gezamenlijke aanpak ontwikkeld in samenwerking met de gemeente door een legitimatie-unit in de Dorpsstraat op te richten."

Om het project een vervolg te kunnen geven is de Texelse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland op zoek naar de benodigde middelen. "We proberen steun van het regiobestuur van KHN Noord-Holland en de gemeente te krijgen", laat het bestuur van KHN Texel weten.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!