((Archief Gerrit Verhoeven)
((Archief Gerrit Verhoeven)

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Turnsters GVT imponeren nog niet

Sport

De turnsters van GVT hebben op een enkele uitzondering na nog niet kunnen imponeren tijdens de eerste competitiewedstrijd van rayon Noord.

De Texelse turnster zijn via een vrijwillige promotie in de hoogste districtsklasse beland alwaar zij tijdens de eerste wedstrijd met forse tegenstand te kampen kregen. Voor veel  turnsters was het niveau nog iets te hoog gegrepen, ondanks het enthousiasme waarmee de afgelopen maanden is getraind.

Op brug ongelijk lijkt het niveau volgens trainer Nico Stoter voldoende. Daar deden de GVT'ers zeer goede zaken en lieten ze zien met de besten mee te kunnen. Dit in tegenstelling tot de balk, alwaar geconstateerd kon worden dat zowel de kwaliteit alsmede de inhoud onvoldoende waren om een wedstrijd winnend te kunnen afsluiten.

Voor de meeste turnsters was het volgens de trainer ook voor de eerste keer dat zij in wedstrijdverband de vrije oefening op muziek mochten uitvoeren. Over deze  oefeningen heerste tevredenheid met het feit dat de oefeningen in ruwe vorm tot een goed eind werden gebracht. 

Op sprong was de algemene tendens dat de sprongen zeer acceptabel werden uitgevoerd.  Met iets meer kracht gesprongen,  kunnen ook hier de GVT turnsters met de besten mee gaan doen. Uitzondering  op bovenstaande was de wedstrijd van Babs de Haan.

Deze ervaren turnster, uitkomend in de vierde divisie, ging op balk furieus van start waarna op de vloer de spetters eraf vlogen. Salto met halve schroef, twistsalto en een overslag salto vormde het acrobatische geraamte van de oefening. Na  twee prachtige sprongen over de Pegasus stond ze in winnende positie met het toestel brug nog te gaan.

Daar waar alle GVT turnsters excelleerde ging het bij Babs nog niet goed. De oefening liep slecht en een weigering bij de afsprong liet alle hoop op een podium plaats in één keer varen.

Volgens Stoter kan geconcludeerd worden dat de GVT turnsters op vloer en vooral balk nog flink moeten schaven om de concurrentie zenuwachtig te maken.

De uitslagen:

Instap nivo 1: Imke Bootsma 27e, Jorinde Boshuis 28e

Pupil 1 nivo 2: Bo Koorn 14e, Fleur Oosterhof 26e

Pupil 1 nivo 1: Saphie Brieko 16e

Pupil 2 nivo 1: Isa Schouwstra 10e, Mesa van den Elst 13e.

Senior 4e divisie: Babs de Haan 9e.

Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 1 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 3 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 3 uur geleden 6
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 4 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 4 uur geleden 7
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 4 uur geleden 9
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 5 uur geleden 3
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 5 uur geleden 15