De kraam staat op de nieuwe plek naast de Pofferglop.
De kraam staat op de nieuwe plek naast de Pofferglop.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Patatkraam Parkstraat verhuisd

Algemeen

De mobiele patatkraam van eetcafé De Parkstraat is vandaag verplaatst naar het terras van de Pofferglop aan de Groeneplaats in Den Burg.

De kraam stond een half jaar op de hoek Parkstraat/Groeneplaats als vervanger voor de in mei afgebrande eetgelegenheid aan de Parkstraat. Zowel de vergunning als de huurovereenkomst zijn geëindigd. Volgens de gemeente was die termijn met de familie Stolk afgesproken. "Het is de ondernemer niet gelukt om voor die tijd de snackbar aan de Parkstraat 22 te herstellen", aldus een woordvoerder. 

Het college heeft volgens de woordvoerder in overleg met Stolk gekeken naar een alternatieve locatie. In samenspraak met De Lindeboom werd gekozen voor het terras naast de Pofferglop. "Vorige week heeft de ondernemer voor deze locatie een tijdelijke vergunning aangevraagd die loopt tot medio maart volgend jaar en die met spoed wordt behandeld. Naar verwachting zal in die tijd de voorziening aan de Parkstraat 22 hersteld zijn."

Voor het herstel en de nieuwbouw aan de Parkstraat is inmiddels een omgevingsvergunning aangevraagd. Stolk hoopt die binnen twee weken te krijgen. Hij liet weten nu te voldoen aan de eisen van de gemeente. De afgelopen tijd zijn er meerdere besprekingen geweest tussen Stolk en de gemeente.

De voormalige locatie van de kraam moet volgens de gemeente vandaag schoon worden opgeleverd. "Deze week start het bodemonderzoek dat nodig is om archeologisch onderzoek te kunnen uitvoeren."  Aan de Groeneplaats start begin 2017 archeologisch onderzoek in aanloop naar de beoogde nieuwbouw en dat moet voor het toeristenseizoen klaar zijn. De werkzaamheden worden gecombineerd met het verleggen van een middenspanningskabel.

Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 14 minuten geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 19 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 21 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 22 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen gisteren
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00