Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Kampioenschappen Heri Hodie succesvol

Sport

Op de tennisbanen van Heri Hodie in De Cocksdorp zijn afgelopen weken de clubkampioenschappen gehouden. Het toernooi staat ieder jaar garant voor vele sportieve en gezellige wedstrijden, waar steeds veel kijkers op af komen.

Ook dit jaar mocht de organisatie tevreden zijn over de deelname; meer dan vijftig procent van de volwassen leden deed in één of meerdere onderdelen mee. Het gemengd dubbel was daarbij het populairst. Voor alle onderdelen werd in poules gespeeld. Zo had iedere deelnemer meerdere wedstrijden en kon iedereen na afloop, ondanks de soms grote verschillen in onderlinge sterkte, terugkijken op leuke partijen. Het goede weer en de gezamenlijke barbecue in het slotweekend zorgden voor een fraaie omlijsting.

De dames dubbelpoule kende zes koppels. Menig partij mondde uit in een wedstrijd over drie sets. Met vast spel werd de eerste plaats opgeëist door het duo Corry Ranzijn en Yvonne Verbrugge. De tweede plaats was voor Ria Zoetelief en Mieke van den Bent. In de heren dubbelpoule – 7 duo's - was al snel duidelijk dat de prijzen opnieuw verdeeld zouden worden tussen de duo's die ook verleden jaar elkaar in de eindstrijd hadden bevochten. Het betrof Dennis Vonk/ Willem Verbrugge en Martijn v/d Linde/Stefan Hooyschuur. De onderlinge wedstrijd werd opnieuw een spannend gebeuren. Ook dit jaar wisten v/d Linde/Hooyschuur met goed geconcentreerd spel het kampioenschap binnen te halen door Vonk/Verbrugge met 6-4 6-4 te verslaan.

Het gemengd dubbel - totaal 9 duo's - was gespitst in een A en een B poule. In de B-poule toonden Jolanda Stark / Wally v Beek zich de meerdere. Tweede plaats ging naar Anneke Saal / Bep Vonk. In de A poule moesten Mieke en Robbert van den Bent hun titel verdedigen. Samen met het duo Estrella Sanchez Tocon / Stefan Hooyschuur bereikten zij ongeslagen het slotweekend en moest hun onderlinge partij uitmaken wie zich kampioen mocht noemen. Het werd een mooie wedstrijd. In de eerste set wist Hooyschuur de aandacht op zich te vestigen met fraaie volleys uit de meest onmogelijke hoeken. Met 6-2 winst in die set leken zij de sterksten. Echter het duo v/d Bent ging het vervolgens anders aanpakken. Ze wisten de bal meer uit de buurt van Hooyschuur te houden. De tweede set ging daarmee naar het duo v/d Bent. Eenmaal goed op dreef kwam ook de derde set en daarmee de prolongatie van het kampioenschap in hun handen 2-6; 6-4; 6-0.

Met vier deelneemsters was de dames enkelpoule de kleinste. Hier werd het spel gedicteerd door de routiniers. Ditte Westdorp moest in de partij tegen Corrie Ranzijn genoegen nemen met een tweede plaats. Met vast en degelijk spel heeft Ranzijn ook in dit onderdeel het kampioenschap binnengehaald (6-3 6-1).

In de heren enkel – 6 deelnemers - speelde ook een herhaling van 2015. De ongeslagen Martijn v/d Linde en Robin v/d Heide bonden hier wederom de eindstrijd aan. In de eerste set kon v/d Heide duidelijk zijn draai niet vinden. Vele fouten deden hem al vrij snel op een 6-0 setverlies komen. In de tweede set liep het beter en ging het aanvankelijk gelijk op. Daarna wist v/d Linde het initiatief weer te nemen en de kampioenstitel de zijne te maken (6-0 6-2).

Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 12 minuten geleden
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 27 minuten geleden 1
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 32 minuten geleden
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 42 minuten geleden
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 2 uur geleden 46
Afbeelding
Tentoonstelling 'Gezichten van Noord-Holland ' bij Museum Kaap Skil Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Marc van Rijsselberghe geridderd Algemeen 2 uur geleden 16
Afbeelding
Hennie Huisman Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 2 uur geleden 20