De Dames van de Compagnie en het Herenteam van De Rijswijkse vieren hun kampioenschap
De Dames van de Compagnie en het Herenteam van De Rijswijkse vieren hun kampioenschap

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Nationale Senioren Golfkampioenschappen 18 holes 2016 gespeeld op de Texelse Golfbaan

Algemeen

Op donderdag  26 en vrijdag 27 mei is het damesteam van De Compagnie (Emmen) en het herenteam van De Rijswijkse op de in top conditie gebrachte Texelse Golfbaan Senioren Kampioen 18 holes van Nederland 2016 geworden.

Onder bijzondere goede weersomstandigheden is op donderdag gestart met de halve finales van deze golfkampioenschappen. De op de 1e plaats geëindigde teams van de vier Hoofdklassen van de Senioren Dames Almeerderhout 1, de Nunspeetse 1, de Compagnie 1 (Veendam) en de Peelse Golf 1 moesten om de hoogste eer strijden. De Peelse Golf was helaas niet in staat deze wedstrijd te spelen, waardoor de Compagnie 1 direct in de finale was geplaatst. De halve finale tussen Almeerderhout en de Nunspeetse werd door Almeerderhout met 24-12 beslist.

Bij de vier Herenteams won de Rijswijkse 1 in de halve finale van het Regthuijs 1 uit Winkel met 25-11 en het team uit Breda, de Turfvaert 1, verloor met grote cijfers van Parc Sandur 1 uit Emmen met 5-31.

Op de finaledag, met opnieuw zeer goed golfweer, niet teveel wind en niet te warm, wonnen de dames van de Compagnie na een zeer spannende wedstrijd met 19-17 van Almeerderhout en bij de heren werd de Rijswijkse landelijk kampioen door met 21-15 van Parc Sandur te winnen.

Dit golfkampioenschap was door de Nederlandse Golf Federatie aan de Texelse golfbaan toegekend vanwege de zeer goede naam van de 18 holes golfbaan in Nederland aldus Peter Duijvestein, voorzitter van de NGF Competitiecommissie die na afloop de wisselschalen en bloemen aan de prijswinnaars overhandigde. Hij bedankte de manager van de Texelse Golfbaan voor de bereidheid om de golfbaan twee dagen ter beschikking te stellen aan deze NGF-Kampioenschappen en voor de enorme gastvrijheid van de gehele horeca. Tevens bedankte hij de organisatie van deze dagen, bestaande uit een aantal zeer enthousiaste clubleden, die zich dagen zeer hadden ingespannen om hun gasten zo goed mogelijk te begeleiden.

De golfbaan was in topconditie gebracht, veel extra werk was verricht door het baanpersoneel waarvoor een speciaal dankwoord werd uitgebracht.

Alle finalisten, bij monde van hun captains, spraken tot slot hun enorme dank uit voor de begeleiding en speciaal voor de enthousiaste vrijwilligers, die een grote bijdrage aan deze zo succesvolle dagen hebben geleverd.

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 7 uur geleden 29
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 8 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53